Naționala masculină de handbal s-a deplasat la Skopje cu speranța că va obține un rezultat cât mai bun de calificare în faza a doua a play-off-ului pentru Campionatul Mondial 2023. Nu și-a atins obiectivul, deși timp de 45 de minute a fost în obiectiv. Ultimul sfert de oră a fost unul de coșmar, s-a încheiat cu un "parțial" de 9-2.
Așadar, în partida retur de sâmbătă de la București (ora 18:00), din sala Dinamo, România mai are doar șanse pur teoretice de a merge la o "dublă" cu Cehia.
România a început prost meciul, s-a văzut condusă cu 3-0 și 5-1 după primele minute. Xavier Pascual a reacționat cu un time-out. "Este vorba despre concentrare. Ei nu fac nimic nou, ceea ce noi nu știm", le-a spus selecționerul elevilor săi. Macedonia de Nord a mai fost dominantă doar până în minutul 10. Atunci, la scorul de 4-7, Ionuț Iancu a apărat o aruncare de la 7 metri, iar reușita lui s-a transformat într-un bagaj de încredere pentru toată echipa. Gabriel Cumpănici a adus echipa la un gol în spatele Macedoniei de Nord (6-7) și l-a obligat pe Kiril Lazarov să solicite și el time-out.
Handbal
Ramona Farcău: "Nu sunt adepta forțării copiilor, pentru a obține niște rezultate mincinoase"
ACUM O ORĂ

Kiril Lazarov a jucat în Macedonia de Nord - România

Starul macedonian nu a jucat până în acest moment, dar a decis că e timpul să intre în teren. Interul dreapta nu a jucat niciun minut la Euro 2022, dar de această dată a simțit pericolul, i-a predat prerogativele pe banca tehnică lui Branislav Angelovski, jucător important pentru istoria handbalului din Constanța, și a intrat în teren.
România a egalat la 10-10 (min. 17), pentru singura dată în acest meci, dar Lazarov a venit cu mai multă fluență, pericol și experiență în jocul gazdelor. Macedonia de Nord a luat din nou avans de 4 goluri, 15-11, în urma reușitelor de la 7 metri și a paselor decisive ale intereului dreapta de 41 de ani de la Nantes.
Tricolorii au avut șansa de a intra cu un handicap de 2 goluri la cabine, motiv pentru care Pascual a și luat al doilea time-out înainte de pauză. În loc de 14-16, Dan Racoțea s-a trezit cu un cartonaș roșu, după ce a lovit un adversar cu mingea la o aruncare de la 9 netri, la ultima fază a reprizei.
Imediat după pauză, gazdele s-au desprins la 19-14, dar România a avut din nou reacție. Pe o inferioritate numerică a marcat două goluri cu poarta goală, au urmat apoi câteva minute foarte bune în apărare, iar scorul s-a făcut 21-20 (min. 45). La acest rezultat, Căbuț a avut șansa egalării, dar a trtas în bara.
Imediat, jocul s-a transformat într-un iureș al Macedoniei de Nord, care a înscris gol după gol, în special pe contraatac. România nu a mai avut luciditate și a pierdut jocul și probabil și calificarea din mână. Gazdele s-au impus cu 30-22. Experiența, luciditatea și greșelile mai puține au făcut diferența.
https://i.eurosport.com/2022/03/17/3339604.png
Filip Talevski, Kiril Lazarov și Filip Kuzmanovski, linia de 9 metri a gazdelor, a combinat 24 de goluri. Gabriel Cumpănici a fost cel mai bun marcator din tabăra României, cu 5 goluri.
Handbal
Minaur a ratat medaliile de bronz în EHF European League la aruncările de la 7 metri!
IERI LA 18:16
Handbal
Dinamo face eventul! Finală extrem de palpitantă în fața Stelei
IERI LA 17:43