Adrian Vasile a fost selecționerul echipei feminine a României din ianuarie 2020, dar rezultatele notabile au lipsit cu desăvârșire în această perioadă. Managerul care antrenează în paralel și CSM București a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la Campionatul Mondial de anul trecut România a avut o prestație modestă, terminând pe locul 13.
În acest an, tricolorele au tremurat pentru calificarea la Campionatul European din Slovenia, Macedoania de Nord și Muntenegru, obținută in-extremis, cu o victorie în ultimul meci, contra Austriei.
În aprilie, Alexandru Dedu a fost învins de Constantin Din la alegerile prezidențiale ale FRF, iar noua conducere este decisă să renunțe la Adrian Vasile. Acesta a avut contract doar până la 30 iunie și se pare că nu va primi o ofertă de prelungire.
Handbal
Dinamo și Steaua sunt neînvinse în amicale. Toate rezultatele meciurilor de pregătire
ACUM 5 ORE

Adrian Vasile ar putea fi înlocuit cu Florentin Pera la naționala României

Conform prosport.ro, Flerentin Pera va fi noul selecționer. Acesta este încă sub contract cu CSKA Moscova, echipă cu care sezonul trecut a câștigat Cupa Rusiei și a pierdut finala campionatului, contra celor de la Rostov Don. Deși mai avea un an de contract cu CSKA, Pera se va despărți de formația rusă, în special din cauza interdicției echipelor din această țară de a juca în cupele europene.
Sursa citată notează că înțelegerea între FRH și Pera este bătută în cuie, dar nu se poate oficializa deoarece noua conducere a hanbalului românesc nu a fost validată de Judecătorie, iar Constantin Din nu are deocamdată drept de semnătură.
Florentin Pera și-ar fi stabilit chiar și staff-ul cu care va lucra la echipa națională. Antrenor secund va fi Bogdan Burcea, fost selecționer și actualmente antrenorul celor de la SCM Craiova, iar antrenor cu portarii va fi Ildiko Barbu, cea care se ocupă de goalkeperii de la Centrul de Excelență Rm. Vâlcea, dar și la naționala de tineret.
Florentin Pera nu este străin de echipa națională a României. Acesta a fost secundul lui Gheorghe Tadici în perioada 2012-2015. La nivel de club, tehnicianul de 42 de ani a mai antrenat la Reșița, Mureșul Tg. Mureș, Cetate Deva, Tomis Constanța, HCM Roman, U Cluj, Dunărea Brăila și SCM Rm. Vâlcea, formație cu care a reușit și cele mai importante performanțe: titlul 2019, Cupa României în 2020 și Supercupa în 2018 și 2020.
Odată ce va fi instalat în fucția de selecționer, Florentin Pera va trebui să pregătească Europeanul de la sfârșitul lunii noiembrie. Cel mai probabil, obiectivul pe termen lung al mandatului său va fi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
Handbal
Rapid se impune la "Cupa Craiovei", CSM București amical-secret cu Gloria Buzău!
IERI LA 11:11
Handbal
"Ziua neagră a handbalului românesc!" Măsurile luate în Consiliul de Administrație al FRH
03/08/2022 LA 08:50