Sub motto-ul "acțiunea face cât 1000 de cuvinte", Constantin Din are gânduri importante pentru handbalul românesc, în cazul în care va fi ales președinte, în cadrul Adunării Generale din 28 aprilie.
"Handbalul românesc a fost cândva un etalon pentru toată lumea handbalului la nivel internațional. De atunci până în prezent s-au schimbat multe și mi se pare că ne îndepărtăm tot mai mult de nivelul la care a fost cândva, în condițiile în care perspectiva redresării devine tot mai sumbră.
Handbalul românesc în momentul de față este sub asteptările iubitorilor handbalului, lumea este dezamăgită de ceea ce trăiește, echipele naționale sunt tot mai departe de elita handbalului mondial și se impune o schimbare categorică, dacă vrem să revenim acolo unde am fost odată. Tot acest context m-a determinat să mă implic, să îmi asum acest proces al schimbării feței handbalului românesc. Va fi mult de muncă, dar sunt motivat și încrezător că împreună cu oamenii din fenomen, vom repune lucrurile pe făgașul normal", a declarat Constantin Din într-un interviu acordat pentru rfhsport.ro, când a venit vorba despre candidatura la funcția de președinte.
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
IERI LA 11:28

Constantin Din: "Veți vedea un președinte de federație care va munci pentru handbal"

Redresarea handbalului românesc trebuie să înceapă de la nivelul de jos, de la copii si juniori, a punctat fostul arbitru internațional, care a condus inclusiv o finală de Liga Campionilor, Barcelona – Veszprem, alături de colegul Sorin Dinu.
Constantin Din i-a anunțat pe oamenii din handbal că vor vedea "un președinte de federație care va munci pentru handbal, adunând în jurul său toți oamenii bine intentionați, care chiar doresc redresarea handbalului românesc".
"Veți revedea sportivi ieșind fericiți de pe teren, suporteri care se vor bucura de frumusețea acestui sport și o comunitate puternică creată în jurul handbalului. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a avea rezultate la nivel internațional și tineri sportivi, care să vină din urmă, educați în spiritul performanțelor sportive", a mai spus candidatul la funcția de președinte al FRH, pentru sursa citată.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
17/05/2022 LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
17/05/2022 LA 17:29