Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, marţi seara, într-o conferinţă de presă, că obiectivul echipei naţionale feminine a României la Campionatul Mondial din Spania (1-20 decembrie) este clasarea în primele zece locuri.
"Este un început de drum al echipei naţionale care are ca scop final Parisul (n.r. - participarea la JO de la Paris 2024). Iar la acest Mondial sunt condiţii speciale din cauza pandemiei, din cauza realităţii din România, din cauza faptului că pentru moment cea mai bună jucătoare a lumii nu va face parte din echipa României (n.r. - Cristina Neagu). Obiectivul echipei naţionale din punctul de vedere al federaţiei, ţinând cont de realitatea actuală, este un loc în primele 10. Ar fi un loc meritoriu, care ne-ar asigura şi locuri bune în tragerile la sorţi viitoare", a spus Dedu.
"La Campionatul Mondial mă aştept să văd o echipă unită a României, o echipă care se bate la fiecare meci şi care încearcă să fie mai bună şi să se autodepăşească. Dar cel mai important lucru este să ieşim din acest Campionat Mondial cu o echipă în sensul adevărat al cuvântului, cu oameni cărora le pasă unii de alţii şi încearcă să fie mai buni, pentru că asta este baza pe care dorim să construim drumul spre Jocurile Olimpice de la Paris", a adăugat el.
Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
IERI LA 19:09
Citește și:

Alexandru Dedu nu e îngrijorat de absența Cristinei Neagu

Dedu a menţionat că în absenţa Cristinei Neagu, jucătoarele tinere din lot au ocazia să devină handbaliste marcante în prima reprezentativă.
"Ceea ce trebuie să înţelegem toţi este că handbalul a fost înainte de Cristina Neagu, ne-am bucurat şi ne bucurăm să avem cea mai bună jucătoare a lumii, şi la fel handbalul va fi şi după Cristina Neagu. Ceea ce sperăm noi este ca din acest grup care se pregăteşte pentru Campionatul Mondial să răsară nişte personalităţi, să prindă curaj şi să devină jucătoare marcante precum Cristina. Dacă avem şansa ca şapte jucătoare tinere să prindă curaj la acest Campionat Mondial, iar apoi să vină şi Cristina, deja va fi în plus pentru viitorul echipei României", a precizat Alexandru Dedu.
Echipa naţională de handbal feminin a României s-a reunit, marţi seara, la Sala Polivalentă pentru acţiunea de pregătire centralizată de la Bucureşti, premergătoare participării la Campionatul Mondial din Spania.
"Tricolorele" vor efectua stagiul de pregătire între 23 noiembrie şi 1 decembrie, după care vor evolua la CM 2021, competiţie care se va desfăşura în perioada 1-20 decembrie, în Spania.
România face parte din Grupa C, urmând să joace pe rând cu Iran (3 decembrie), Kazahstan (5 decembrie) şi Norvegia (7 decembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale.
România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în 2019, în Japonia.
Sursa: Agerpres
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
04/12/2022 LA 19:16
Handbal
SCM Râmnicu Vâlcea, pas mare spre grupele EHF European League
04/12/2022 LA 18:59