Naționala feminină de handbal traversează momente mai dificile de aproximativ 3 ani, din moment ce a ieșit din Top 10 mondial și european la ultimele competiții majore. Prezent la emisiunea Handbal Magazin pe pagina Eurosport de Facebook, Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a vorbit despre situația de moment a reprezentativei care încă stârnește emoții puternice:
"Este clar o schimbare de generație. Am avut o generație fantastică până undeva acum 4-5 ani, dar datorită vârstei a dispărut. La nivel de junioare și tineret există fete foarte foarte bune, care ne dau speranță, dar trebuie să câștige experiență și au nevoie de timp. Pe urmă, Cristina Neagu nu mai este la prima tinerețe și o să trebuiască să ne obișnuim să jucăm cât mai puțin cu ea. Eu speră să mai poată vreo 3-4 ani. Lucrurile stau în felul următor și există un singur cuvânt: schimbare de generație / reconstrucție la feminin".
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
01/07/2022 LA 16:20
O explicație pentru regresul naționalei din ultimii ani este și faptul că a avut la ultimele patru turnee finale patru selecționeri diferiți: Ambros Martin – Euro 2018, Thomas Ryde – Mondial 2019, Bogdan Burcea – Euro 2020, Adrian Vasile – Mondial 2021.

Alexandru Dedu: "Mie îmi place de Adi Vasile, este un om serios, un om care studiază"

"De când a plecat Ambros, observ că la echipa națională este o încrâncenare, uite antrenorul, nu este antrenorul. După ce am primit mandatul Comisiei Tehnice Feminine și Consiliului de Administrație pentru a aduce un antrenor străin, l-am convins pe Ambros Martin să vină. Din momentul respectiv au început și reacții în țară, le-am văzut și am spus nu, ajunge! Președintele trebuie să pună în aplicare ce se hotărăște în Comisia Tehnică, se validează în Consiliul de Administrație. Și exact asta s-a întâmplat", a explicat Alexandru Dedu schimbările dese de la echipa națională.
Șeful handbalului românesc a susținut că Adrian Vasile este un antrenorul cu potențial și speră să reușească să califice naționala la Euro 2022: "Mie îmi place de Adi Vasile, este un om serios, un om care studiază, mi-aș dori din suflet să califice naționala la Campionatul European și să dea motive Comisiei Tehnice să-i prelungească un mandat până la Paris."
https://i.eurosport.com/2021/12/08/3268364.png
Dacă la naționala masculină, Xavier Pascual a primit un mandat pentru tot ciclul olimpic, la naționala feminină situația este diferită, în sensul că s-a mers din aproape în aproape. "Au venit cei mai buni antrenori din lume la echipa națională și au fost contestați. S-a dat cu ouă în ei, dar nu proaspete. ", a comentat Alexandru Dedu.
Pe 24 aprilie, la Rm. Vâlcea, România are meci decisiv cu Austria pentru calificarea la Euro 2022. Președintele FRH a mărturisit că și el are emoții în prinvința calificării. Cine câștigă, merge la turneul final din Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. Ce se va întâmplă în scenariul negru, că tricolorele ratează calificarea?
"Păi nu prea ai încotro, noi toți cei care am făcut sport toată viața știm că imediat după o victorie sau o înfrângere urmează a doua zi. Cam așa stau lucrurile", a răspuns Dedu.
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
01/07/2022 LA 13:26
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
01/07/2022 LA 09:56