CSM București și-a dorit să transfere în această vară o jucătoare de top pentru postul de inter dreapta. Le-a urmărit pe două din cele mai bune jucătoare din lume pe această poziție, pe Ana Gross și Anna Vyakhireva, dar nu a convins niciuna să vină în România. Slovena a semnat recent cu Gyor, iar rusoaica a fost confirmată azi la Vipers Kristiansand.
Anna Vyakhireva (27 de ani) a semnat un contract pe un an cu câștigătoarea Ligii Campionilor. Antrenorul echipei Vipers a mărturisit că a fost un "proces greu" să o aducă pe jucătoarea din Rusia, MVP-ul ultimelor două ediții ale Jocurilor Olimpice.
"A fost un proces în care am verificat lucrurile și din punct de vedere politic. Am discutat cu Asociația Norvegiană de Handbal, cu cei mai mari sponsori ai noștri, cu politicieni și cu mulți oameni din jur. Dar am primit un feedback pozitiv de la toată lumea. Aceasta a fost și părerea noastră, dar am încercat să facem o treabă corectă în jurul acestui transfer", a declarat Gjekstad pentru publicația norvegiană VG.
Handbal
Dinamo și Steaua sunt neînvinse în amicale. Toate rezultatele meciurilor de pregătire
ACUM 15 ORE

Anna Vyakhireva a semnat în Norvegia

Antrenorul campioanei Europei în ultimii 2 ani a caracterizat-o pe Anna un "transfer fantastic" pe site-ul oficial al clubului: "Anna este o jucătoare care poate juca în mai multe poziții și care are abilități individuale speciale. În plus, are un ochi bun asupra jocului și pentru coechipiere. Ea este una dintre cele mai bune jucătoare din lume."
Vyakhireva vine de la Rostov-Don și va va avea ocazia să lupte din nou pentru câștigarea Ligii Campionilor, având în vedere că grupările din Rusia sunt pentru moment excluse de EHF. Katrine Lunde, portarul fenomen de la Vipers, și fostă colegă cu Anna în Rusia, a fost implicată, de asemenea, la realizarea acestui transfer.
"Nu cred că este atât de ușor să fii rus și să pleci în străinătate în aceste zile. Deci poate fi bine să începi cu un an de contract. Apoi vom vedea în ce direcție merg treburile", a declarat și Vyakhireva, o jucătoare de 168 centrimetri, campioană olimpică în 2016.
După JO de la Tokyo, Vyakhireva s-a retras o perioadă din activitate, după ce a acuzat mai multe probleme medicale. Ea a revenit însă în primăvară pe teren și a jucat ultima parte a sezonului pentru Rostov, ajutându-și echipa să devină campioană.
"Am avut un dialog cu ea încă de dinainte de începerea războiului. Dar am luat avânt cu acest transfer abia după ce Vipers a câștigat pentru a doua oară Liga Campionilor, la începutul lunii iunie", a mai spus Gjekstad.
Vipers le-a mai transferat pe Oceane Sercien-Ugolin de la Krim, plus suedezele Jamina Roberts (inter stânga) și Sofie Borjesson (portar). Vyakhireva a fost adusă și după ce Nora Mork s-a transferat la Esbjerg.
Handbal
Rapid se impune la "Cupa Craiovei", CSM București amical-secret cu Gloria Buzău!
IERI LA 11:11
Handbal
"Ziua neagră a handbalului românesc!" Măsurile luate în Consiliul de Administrație al FRH
03/08/2022 LA 08:50