Shaghayegh Bapiri continuă să fie în atenția tuturor, după ce nu a mai suportat regimul de la Teheran și a cerut azil politic în Spania, în timpul Mondialului de Handbal.
Interul Iranului nu a mai suportat umilințele la care e supusă inclusiv la lot, după meciul contra României, când vălul i-a fost tras de o adversară, sportiva fiind tratată oribil de un membru al delegației. Alireza Pakdel, președintele Federației din Iran, a negat incidentul, dar Bapiri a venit cu noi dezvăluiri.

Persecuțiile pentru purtarea neconformă a hijabului, o obișnuință

EHF European League
SCM Rm. Vâlcea, victorie clară la debutul în EHF European League
ACUM O ZI
Ceea ce s-a întâmplat după partida cu reprezentativa noastră nu a fost izolat, acel oficial al Iranului făcându-și o obișnuință din a le ostraciza pe jucătoare pentru chestii aberante.
"La mine ţipa tot timpul! Am ieşit cu echipa la o plimbare în oraş. Şi mi-au ieşit două fire de păr de sub văl. Ţipete şi urlete, din nou! I-am zis 'noi, în Iran, am acceptat hijabul cu forţa, chiar dacă nu suntem de acord cu el", a mai spus Shaghayegh Bapiri.
În Iran, cele mai multe tinere nu sunt de acord cu hijabul, dar se conformează, temându-se de repercusiuni. Totuși, să fii pedepsită pentru că o adversară ți l-a tras de pe cap, în timpul unui meci de la Mondial, pare un non-sens.
"În timpul meciului, eu n-am avut nicio vină. Mi-a căzut vălul fără să vreau, pentru că a fost tras de o adversară. Una peste alta, nu am mai putut să accept să fiu tratată în felul acesta. De aceea, am şi rămas în Spania", a mai spus Bapiri.
Din cauza gestului lui Bapiri, toate sportivele din Iran sunt acum în pericol să nu mai fie lăsate la competiții internaționale | Alireza Pakdel, președintele FIH, citat de voanews.com.
Handbal
Trei dintr-o lovitură! Gloria Bistrița a transferat trei jucătoare cheie ale echipei naționale
ACUM O ZI
Liga Campionilor
CSM București a început în forță anul în Liga Campionilor la handbal feminin
IERI LA 19:01