România a pierdut ieri în fața Croației (20-25), rezultat în urma căruia fetele noastre nu mai păstrează șanse matematice la medalii la Campionatul European de handbal feminin. După un început entuziasmant de meci (7-3 în minutul 17), jocul tricolorelor a înregistrat o scădere vizibilă în special pe faza ofensivă, zonă în care fetele noastre nu au reușit să se mai sincronizeze ca în primele minute din meci. Croatele au profitat din plin, s-au distanțat pe tabelă, iar finalul de joc a fost unul liniștit, lipsit de emoții pentru adversarele noastre.
Antrenorul primei reprezentative, Bogdan Burcea, a avut un discurs în care a îndemnat la reconstrucție: "Din păcate jocul a fost lipsit de consistenţă ieri, nu am arătat nimic care să ne facă să sperăm la un rezultat pozitiv aşa cum am făcut la meciurile anterioare. Abordarea nu a arătat unitate şi apărare. Am sesizat o stare de agitaţie pe care din păcate nu am reuşit nici la pauză să o punem la punct iar rezultatul a fost nerefast, nedorit, însă real. Asta este. Spuneam în urmă cu două zile că aceste sportive ne-au obişnuit cu un nivel foarte bun, trebuie să admitem totuşi, spunea înainte de turneul final că este apogeul unei generaţii, şi merită felicitări şi aprecierea tuturor pentru aceste lucruri.
Şi la acest turneu final, indiferent de condiţii, nimeni dintre noi nu s-a prezentat aici să piardă şi să scriem istorii negative, recorduri negative. Dar trebuie să începem o reconstrucţie, să girăm aceste tinere jucătoare, altfel nu va exista viitor şi nu vor fi prezenţe la următoare turnee finale. Însă cred că România are această putere, chiar dacă avem resurse limitate din punct de vedere uman. Cred că sunt nişte jucătoare care vin din urmă, însă trebuie să avem răbdare cu ele, să avem încredere în ele, să facem tot posibilul să evolueze la cluburi, după care în mod sigur rezultatele vor apărea şi la echipa naţională", a spus Burcea.
Campionatul European (W)
Cristina Neagu l-a contrat pe președintele FRH pe tema arbitrajelor: "Întrebați-l mai multe!"
17/11/2022 LA 19:28

România, în impas la Campionatul European de Handbal

Antrenorul a precizat că în acest moment, după înfrângerea de joi, mentalul jucătoarelor este foarte important. "Este foarte greu, se vede cu ochiul liber că nu am reuşit înainte, în pregătire, să facem tot ceea ce ne-am dorit, să acoperim tactic tot ce ar fi trebuit sau să impunem prin prezenţa noastră, însă cred că mentalul în acest moment este important pentru ele, trebuie să subliniem chiar dacă puţine sau aproape deloc, lucruri bune. Trebuie să ridice fruntea sus, să se autoevalueze corect din punct de vedere al prestaţiei şi să facem tot posibilul ca astfel de evoluţii să nu mai apară în următoarele meciuri".
Bogdan Burceaa mai declarat că aceasta este o perioadă de tranziţie pentru echipa naţională. "Este o perioadă de tranziţie pentru echipa naţională, mult mai devreme se impuneam anumite reguli în România pentru a putea susţine jucătoarele. Trebuie fie să te duci la rezultat până în ultima clipă şi să mizezi pe aceiaşi oameni, fie să îndrumi jucătoarele unde să meargă şi apoi să le promovezi la echipa naţională. Sunt sportive ca Neagu, Buceschi, cu foarte multe finale, şi-au făcut datoria, încearcă în continuare să ajute echipa naţională clar, însă trebuie să creştem, să construim şi viitoarea echipă naţională".
În grupa preliminară D, tricolorele au înregistrat rezultatele: 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia şi 20-28 cu Norvegia. Următoarele două partide din grupele principale pentru România vor avea loc în 14 şi 15 decembrie, cu Ungaria, respectiv Olanda.Primele două clasate din Grupele Principale se vor califica în semifinale (18 decembrie). Echipele de pe locurile 3 vor juca în meciul pentru locurile 5-6. Finalele CE vor avea loc pe 20 decembrie.
Campionatul European (W)
Președintele FRH, declarație inexplicabilă despre arbitraj: "Mai multe greșeli în favoarea noastră"
17/11/2022 LA 12:52
Campionatul European (W)
Cristina Neagu a transmis un mesaj emoționant după ultimul Campionat European al carierei
17/11/2022 LA 11:08