Echipa feminină a României este în fața a două meciuri cruciale pentru handbalul românesc. Tricolorele vor întâlni Insulele Feroe (în deplasare) și Austria (acasă) în încercarea de a ajunge la Campionatul European din noiembrie. România a pierdut ambele meciuri cu Danemarca și a remizat în turul cu Austria, astfel că are nevoie de punctaj maxim în ultimele două meciuri pentru a fi sigură de prezența la turneul final.
Din păcate, Federația Română de handbal nu a găsit banii necesari pentru închirierea unui charter pentru deplasarea în Feroe, iar călătoria s-a transformat într-un coșmar pentru fetele noastre. Conform gsp.ro, delegația română a plecat luni dimineață în jurul orei 10:00 de la hotelul Novotel din București și au ajuns la destinație marți dimineața, în jurul orei 5:00.
Călătoria a fost una cu escală în Copenhaga, iar vremea nefavorabilă a făcut ca zborul între Danemarca și Insulele Feroe (Sorvagur) să fie amânat de mai multe ori, astfel că drumul s-a întins pe durata a 19 ore. Astfel Cristina Neagu & Co au petrecut mai mult timp decât era preconizat în aeroportul din capitala daneză, dormind pe canapele și neștiind cu exactitate la ce oră vor decola spre arhipelagul feroez.
Handbal
Minaur a ratat medaliile de bronz în EHF European League la aruncările de la 7 metri!
ACUM 14 ORE
Situația este una foarte neplăcută pentru o echipă care a ținut steagul sus în ultimii ani, fiind o prezență constantă la Campionatele Mondiale și Europene. Ca un paradox, naționala masculină de handbal a călătorit în ultima vrmee numai cu zboruri charter, chiar dacă performanțele nu sunt nici măcar pe aproape de cele obținute de fete. E drept că jucătorii lui Xavi Paszual nu au avut deplasări atât de lungi precum cea a echipei lui Adi Vasile în Feroe, pentru care costurile ar fi fost ridicate.â
Citește și:

Insulele Feroe - România, un meci mai greu decât pare la prima vedere

Insulele Feroe au dat mari bătăi de cap României la ultimele două partide. În 2019, în preliminariile CE 2020, Feroe a condus România la pauză, 12-11, iar reprezentativa noastră s-a impus greu în fața unei echipe de amatoare, 25-20.
Apoi, anul trecut la Mioveni, în actuala campanie, în meciul tur, echipa lui Adi Vasile a condus doar cu 15-14 la pauză. A câștigat la final, 26-19. Feroe a pierdut greu, la patru și cinci goluri și în fața Austriei.
Chiar și așa, victoria României ar trebui să fie o formalitate, astfel că meciul decisiv pentru ajungerea la Euro 2022 va fi cel cu Austria. Partida se va disputa la Rm. Vâlcea, în ziua de Paște. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 33-33. În funcție de rezultatele din penultima etapă a calificărilor, României ar putea să-i fie de ajuns și un rezultat de egalitate cu Austria.
Pregătită de Herbert Muller, românul născut la Timișoara, care antrenează și Thuringer HC, Austria nu a mai reușit o calificare la un Campionat European din 2002. Acum, românii tremură pentru că evoluția primei reprezentative nu a fost deloc una dătătoare de speranțe în ultimul timp.
Clasament grupa 2
 • 1. Danemarca 4 4 0 0 133-96 8
 • 2. Austria 4 2 1 1 110-106 5
 • 3. România 4 1 1 2 114-119 3
 • 4. Feroe 4 0 0 4 84-120 0
* primele două echipe se califică la Euro 2022
Mai sunt de jucat: Austria-Danemarca, Feroe-România (20 aprilie), Danemarca-Feroe (23 aprilie), România-Austria (24 aprilie)
Lotul României
 • Portari: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă
 • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Corina Lupei
 • Interi stânga: Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Sorina Tîrcă, Bianca Harabagiu
 • Centri: Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi
 • Inter dreapta: Alina Ilie
 • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu, Alexandra Badea
 • Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică
Handbal
Dinamo face eventul! Finală extrem de palpitantă în fața Stelei
ACUM 14 ORE
Handbal
Minaur ratează finala EHF European League. Va juca doar pentru locul 3
IERI LA 18:04