Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Un gust amar", după România – Ungaria. Explicațiile handbalistelor naționalei

Cezara Paraschiv

Actualizat 15/12/2020 la 11:41 GMT+2

Jucătoarele României și-au găsit cu greu cuvintele după ce naționala feminină a suferit a patra înfrângere în cinci partide la Campionatul European de handbal din Danemarca. România va termina grupa principală pe ultimul loc, indiferent de rezultatul meciului cu Olanda.

Dedu

Credit imagine: Getty Images

Luni, într-un duel purtat între codașele grupei principale II, între două echipe fără punct în Main Round, Ungaria și-a luat revanșa în fața României pentru eliminarea de la Mondialul din Japonia, din urmă cu un an, obținând o victorie cu 26-24, după ce tricolorele conduseseră 14-13 la pauză.
După două ediții de Campionat European terminate în Top 5, România cade drastic în clasament, repetând, din păcate, contraperformanțele de la Mondiale (locul 10 în 2017 și locul 12 în 2019).

Dedu: "Îmi vor trebui câteva zile să îmi ridic moralul"

Denisa Dedu, jucătoarea care cu opt parade în poarta naționalei pregătite de Bogdan Burcea a ținut în viață speranțele fanilor români, nu a încercat să își dezamăgirea. "Am un gust amar prin prisma rezultatelor, nu este ușor psihic să treci peste înfrângeri. Probabil că îmi vor trebui câteva zile să mă liniștesc și să îmi ridic moralul. După ce s-a întâmplat în echipă, este clar că a fost destabilizat și jocul nostru", a declarat Dedu la finalul partidei de luni.
Analiza Denisei s-a axat pe duelul cu Ungaria. "Meciul a fost destul de echilibrat. Din păcate, am făcut niște greșeli care ne-au costat, iar Ungaria a profitat și a reușit să înscrie, în special pe faza a doua. Conta foarte mult să învingem Ungaria în perspectiva turneului preolimpic, mai ales că am avut câteva meciuri care ne-au demoralizat. Am avut și momente bune pe parcursul Euro 2020, dar e clar că o victorie cu Ungaria ne-ar fi dat un plus de încredere pentru viitor. Am luptat, ne-am dorit să câștigăm, dar atât s-a putut", a spus Denisa Dedu.
Cu o medie de doar 22,2 goluri înscrise pe meci, România este în acest moment naționala cu cel mai slab atac din Main Round-ul Euro 2020, o singură echipă eliminată în prima fază a turneului final, Slovenia, având o eficiență în fața porții mai slabă decât România (49% față de 50%). "Conexiunea aceasta între noi probabil încă nu este bine pusă la punct în atac, nu ne regăsim în momentele potrivite. E clar că avem jucătoare de valoare, nu se poate contesta lucrul acesta, dar nu funcționează totul unitar", a fost explicația găsită de portarul Denisa Dedu.

Ostase: "Nu ştiu ce s-a întâmplat în finalul cu Ungaria!"

Lorena Ostase, cea mai bună marcatoare a României în partida cu Ungaria (8 goluri), își agață ultimele speranțe de meciul cu Olanda, campioana mondială având la rândul său parte de o dezamăgire, fiind deja eliminată din cursa pentru semifinale și medalii, Germania și Croația urmând să își dispute în meci direct al doilea loc în semifinale din această grupă, cu Norvegia scăpată deja în învingătoare.
"Cred că este prea devreme să vorbim despre tot ce a fost la acest turneu final, mai avem un meci cu Olanda, ne punem speranțe în el. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm (n.r. – cu Ungaria), s-a văzut acest lucru în prima repriză, s-a văzut și în a doua repriză. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat în finalul jocului cu Ungaria, îmi pare rău. Cred că neșansa a fost la noi. Adversarele au avut niște mingi care s-au întors la ele", a declarat Ostase, jucătoare în vârstă de 23 de ani, care evoluează pentru Slatina.

Măzăreanu: "Am făcut foarte multe greșeli"

Ana Măzăreanu, 27 de ani, a primit și ea minute în poarta României în duelul cu Ungaria, reușind o paradă.
La final, jucătoarea de la Bistrița a declarat: ”Ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci. Ne-am pregătit foarte bine, dar am făcut foarte multe greșeli și asta a contat foarte mult în final.”

Doar 16 ore pentru recuperarea fizică și mentală

România își va încheia evoluția în Main Round împotriva Olandei, tricolorele având doar 16 ore de recuperare după șocul cu Ungaria.
"Am jucat azi ultimele, mâine vom fi primele. Supărarea e foarte mare după înfrângere", a mai spus Lorena Ostase, accentuând faptul că va fi greu ca România să mai obțină o victorie în Danemarca.

Clasamentul Grupei Principale II (câte patru meciuri disputate)

1. Norvegia 8 puncte
2. Croaţia 6 p.
3. Olanda 4 p.
4. Germania 4 p.
5. Ungaria 2 p.
6. România 0p

Rezultatele României la Euro 2020

  • România - Germania 19-22
  • România - Polonia 28-24
  • România - Norvegia 20-28
  • România - Croația 20-25
  • România - Ungaria 24-26
Astăzi, de la ora 17:00 România - Olanda
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo