Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bianca Bazaliu a dat peste cap radarul Federației Europene de Handbal!

Marian Ursescu

Actualizat 12/11/2022 la 12:04 GMT+2

Interul stânga al naționalei României a marcat contra Spaniei cu o aruncare năprasnică de la 15 metri. Radarele nu au înregistrat însă viteza aruncării Biancăi Bazaliu. Ea conduce în topul EHF cu o aruncare înregistrată în meciul contra Franței cu 114,98 km/oră

Bucurie România

Credit imagine: Eurosport

FOTO Marius Ionescu (Skopje)
Mai erau 7 secunde de joc în meciul contra Spaniei. Scorul era 27-27, ibericele tocmai egalaseră. Daciana Hosu a scos mingea din poartă, i-a pasat la mijlocul terenului Crinei Pintea. Pivotul ”tricolorelor” i-a trimis repede Cristinei Neagu, iar căpitanul i-a pasat balonul Biancăi Bazaliu.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Interul stânga de la Gloria Bistrița nu a mai stat pe gânduri. Trecuseră 4 secunde. Mai erau doar trei. Și aruncarea de la 15 metri a româncei i-a dat mâinile peste cap, în poartă, portarului Maddi Aalla Rotaetxe. Golul victoriei și bucuria a început la mijlocul terenului. Bazaliu a fost luată în brațe de coechipiere și de tot stafful intrat de pe banca tehnică.
Radarul EHF, cel care înregistrează viteza de execuție a unei aruncări, nu a făcut-o și la ultima reușită a româncei. Sunt însă alte programe, conform cărora, viteza mingii trimisă de Bianca Bazaliu a atins 117 km pe oră!
CITEȘTE ȘI:

Bianca are cea mai rapidă aruncare, dar la o fază în care nu a marcat!

Conform siteului official al EURO 2022, Bianca Bazaliu conduce topul celor mai rapide aruncări de la Campionatul European. În meciul contra Franței, la o aruncare trimisă în minutul 56, dar care s-a dus pe lângă poartă, viteza mingii a atins 114,98 km/oră.
Aceeași viteză a mai înregsitrat-o o singură jucătoare, slovena Ana Gros, interul dreapta al naționalei conduse de Dragan Adzic. Urmează apoi 9 handbaliste care au aruncat mingea cu 114,01 km/oră. Între acestea o regăsim pe Elisabeth Omoregie (Slovenia), centrul de la CSM București, dar și pe norvagianca Nora Mork.
Sorina Tîrcă Grozav este a 12-a în top, cu o aruncare de 113 km/oră înregistrată în meciul contra Țărilor de Jos.
Tot în disputa contra Țărilor de Jos, Cristina Neagu a avut o aruncare de 114,26 km/oră, cu care în mod normal ar fi a treia în top.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo