Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor! Recordul uluitor stabilit la EURO 2022

Irina Aldea

Actualizat 15/11/2022 la 22:15 GMT+2

Cristina Neagu a fost un car de nervi la sfârșitul meciului disputat cu Muntenegru, dar are și motive de bucurie, în ciuda înfrângerii dramatice încasate de România. Românca a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor, atât la feminin, cât și la masculin.

Cristina Neagu

Credit imagine: Getty Images

Tricolorele, care aveau nevoie de o victorie ca să rămână în cursa pentru semifinale, au făcut un meci foarte bun, dar au pierdut la limită, după un joc presărat cu multe decizii controversate de arbitraj în favoarea gazdelor. În ciuda înfrângerii la diferență de doar un gol, cu scorul de 34-35, Cristina Neagu a bifat totuși o reușită fantastică.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
La probabil ultimul ei Campionat European, Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor, acum având nu mai puțin de 296 de goluri, atât la feminin, cât și la masculin. Pe locul secund era islandezul Gudjón Valur Sigurdsson (288 de goluri). Podiumul este completat de francezul Nikola Karabatic, care a înscris 279 de goluri la Europene.
CITEȘTE ȘI:

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor

Azi, Cristina Neagu a disputat al 50-lea meci de la Europene, cu Muntenegru. Recordul de 296 de goluri poate fi doborât mâine de Cristina, care va juca și în meciul contra Germaniei. Cristina Neagu a precizat la plecarea din România că acesta este probabil ultimul ei Campionat European, astfel că va termina cu 51 de meciuri, după partida cu Germania.
"E probabil ultimul meu Campionat European, al optulea. Coincidența face ca primul meu EURO să fi fost tot în Macedonia de Nord, în 2008. După Jocurile Olimpice de la Paris, cu siguranță, cariera mea se încheie, cel puțin la echipa națională. Mi-aș dori să ajungem acolo, clar, dar istoria a arătat că nu e deloc ușor. Am avut o șansă destul de mare spun eu, în 2021, dar am ratat-o", a transmis Neagu la plecarea spre Campionatul European.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo