Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imaginea care vorbește de la sine! Așa au vrut să intre hanbalistele României la meciul cu Germania

Nicu Savin

Actualizat 17/11/2022 la 07:56 GMT+2

Naționala României a pierdut ultimul meci de la Campionatul European, 28-32 contra Germaniei. Înainte de meci, hanbalistele lui Florentin Pera au vrut să intre pe teren cu tricoruri inscripționate cu mesajul "Respect Our Work", ca semn de protest pentru arbitrajul tendențios din partida cu Muntenegru. În cele din urmă s-a renunțat, pentră că EHF ar fi putut chiar suspenda naționala noastră.

Handbalistele naționalei României înainte de meciul cu Germania de la EURO

Credit imagine: Eurosport

Foto: Marius Ionescu
România și-a terminat aventura la Campionatul European din Macedonia de Nord, Slovenia și Muntenegru. Fetele noastre au pierdut ultimul meci din Main Round, contra Germaniei, și s-au clasat pe locul 12. Rezultatul putea fi cu siguranță altul dacă arbitrajele ar fi fost corecte în duelurile cu Olanda în special cu Muntenegru.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano.
În partida cu una dintre gazdele competiției, austriecele Ana Vranes și Marlis Wenninger au fluierat într-o singură direcție și le-a curmat visul tricolorelor de a mai spera la semifinale (dacă băteam Muntenegru și Germania eram în careul de ași). Au urmat valuri de proteste vehemente din partea jucătoarelor, antrenorilor și oficialilor.
Acestea nu s-au terminat nici după eșecul cu Germania, impresia generală fiind aceea că arbitrajul din meciul cu Muntenegru a fost tendențios și ne-a împiedicat să obținem mai mult de la acest turneu final. Handbalistele au intenționat să protesteze într-un mod inedit înainte de ultima partidă, cea cu Germania.
Concret, acestea au vrut să intre pe teren îmbrăcate în tricouri inscripționate cu mesajul "Respect our work" (Respectați munca noastră), dar au renunțat la idee de teama unor sancțiuni drastice din partea EHF. Cristina Neagu a confirmat după partidă că intenția a fost cât se poate de serioasă, dar oficialii le-au convins pe fete că e prea riscant să apeleze la o astfel de formă de protest. Dovada că jucătoarele au fost hotărâte în inițiativa lor este oferită de o fotografie din vestiar, făcută chiar înaintea confruntării cu Germania.
picture

Handbalistele naționalei României înainte de meciul cu Germania de la EURO

Credit imagine: Eurosport

"Ar fi fost o amendă, dar nu amenda ar fi fost importantă. Exista riscul să fim suspendați un an de zile din toate competițiile", a declara Florentin Pera după meciul cu Germania.

Crina Pintea: "Dacă li se întâmpla franțuzoaicelor sau norvegiencelor, li s-ar fi permis"

Frustrarea a fost maximă în tabăra tricolorelor după acest European, iar Crina Pintea a izbucnit în lacrimi după meciul cu Germania. Pivotul României a insinuat că suntem prea mici, iar protestul pe care fetele l-au organizat ar fi fost permis altor naționale.
"Noi am vrut să facem ceva pentru noi, dar nu ni s-a permis. Noi nu avem voie, nu putem face asta. Sunt 100% că dacă li se întâmpla franțuzoaicelor sau norvegiencelor, li s-ar fi permis. Sunt jocuri de culise! Ni s-a zis că nu putem face și noi ceva pentru sufletul nostru. Sunt foarte dezamăgită", a spus Crina.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo