Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Narcisa Lecușanu s-a arătat uimită de golul Biancăi Bazaliu. "Are un braț fantastic"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/11/2022 la 13:46 GMT+2

Narcisa Lecușanu a avut doar cuvinte de laudă la adresa reușitei Biancăi Bazaliu din ultimele secunde ale meciului cu Spania, dar s-a declarat impresionată de întreaga echipă, de felul cum au jucat fetele lui Florentin Pera și de faptul că România încă păstrează șanse pentru semifinalele turneului european.

Bianca Bazaliu. Sursa foto: Marius Ionescu

Credit imagine: facebook

Articol scris de Tibi Munteanu
Golul marcat de Bianca Bazaliu în ultimele secunde ale partidei cu Spania a făcut înconjurul lumii, reușita handbalistei de 25 de ani fiind una dintre cele mai puternice înregistrate vreodată în handbalul feminin, plus momentul în care aceasta a venit, cu 4 secunde înainte de finalul meciului, când scorul de pe tabelă era egal. Interul stânga de la Gloria Bistrița a fost felicitată de întreaga lume și a primit laude inclusiv din partea unei mari handbaliste pe care a avut-o România în trecut, Narcisa Lecușanu.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano

Reacția Narcisei Lecușanu la trasorul trimis de Bazaliu de la 15 metri

Într-o intervenție la Pro Arena, fosta jucătoare legendară a naționalei României, Narcisa Lecușanu, a avut doar cuvinte de laudă cu privire la meciul făcut de fetele lui Florentin Pera la Skopje cu Spania. Băcăuanca a spus că n-a mai văzut un braț atât de puternic precum al autoarei ultimului gol niciodată și a admis că nu a fost vorba de noroc, ci de șansa ca ultima aruncare, una în mare forță, să intre în poartă.
"Goluri din faze fixe am mai văzut, dar ăsta a fost cred cel mai palpitant pentru că a fost meciul de așa natură, miza jocului. Fetele au făcut o primă repriză extraordinară, în a doua și-au permis câteva greșeli care au fost taxate de către Spania. Cumva au ajuns la egal, și-au făcut meciul mai greu singure.
Eu o admir pe Bianca Bazaliu pentru că am fost alături de fete în 2014 ca șef de delegație și director tehnic al naționalei. Încă de atunci am zis că poate să fie un inter stânga extraordinar, doar că știe și ea că e nevoie să mai lucreze la jocul de picioare care ar putea să-i aducă un avantaj fantastic în perspectiva unei jucătoare complete.
Bianca are un braț fantastic. Cred că e cel mai bun braț pe care l-am avut în ultimii ani. Nici n-am văzut asemenea braț cum îl are Bianca Bazaliu, sincer. Bineînțeles, a fost o aruncare năprasnică, bine că a ieșit cu gol. N-aș spune noroc, așa a fost să fie, să intre în istorie cu acest gol și cred că poate să mai facă multe meciuri bune.
Mi-a plăcut echipa, apărarea, portarii s-au completat extraordinar. Sorina Grozav, extraordinară, Eliza... mă bucur că Florin a găsit o echipă și a putut să combine timpul alocat fiecărei jucătoare. Deja se acumulează și oboseală, s-au jucat trei meciuri în grupă, se începe grupa principală cu victorie și, de ce nu? Germania și Muntenegru sunt două echipe puternice, dar eu timpul zic că merită să îți acorzi șansa de 50%. Să joci și vezi la final ce iese, victorie sau înfrângere", a transmis Narcisa Lecușanu.
Citește și:

Radarul EHF a fost dat peste cap de super-aruncarea Biancăi Bazaliu

După reușita din meciul cu Spania, Bazaliu a fost luată în brațe de coechipiere și de tot stafful intrat pe parchetul sălii din Skopje, însă radarul EHF, cel care înregistrează viteza de execuție a unei aruncări, nu a făcut-o și la ultima reușită a româncei.
Chiar și așa, există alte soft-uri care au analizat aruncarea Biancăi și conform cărora, viteza mingii ar fi atins 117 km/h.
Conform siteului official al EURO 2022, Bianca Bazaliu conduce topul celor mai rapide aruncări de la Campionatul European. În meciul contra Franței, la o aruncare trimisă în minutul 56, dar care s-a dus pe lângă poartă, viteza mingii a atins 114,98 km/oră. Aceeași viteză a mai înregsitrat-o o singură jucătoare, slovena Ana Gros, interul dreapta al naționalei conduse de Dragan Adzic.

Reacția Biancăi Bazaliu după victoria României cu Spania

Eroina partidei dintre România și Spania a declarat la finalul partidei că era conștientă că nu mai este timp pentru un atac, nici măcar unul rapid, pentru că mai erau 4 secunde rămase de joc și mingea era la mijlocul terenului, iar atunci când Cristina Neagu i-a pasat înapoi, n-a stat pe gânduri și a aruncat direct către poartă, un șut de totul sau nimic, după cum chiar sportiva legitimată la Gloria Bistrița a declarat.
"Tare și atât! E bine, mă bucur foarte mult pentru victorie și sunt bucuroasă pentru echipă, că am reușit să luăm aceste două puncte. Am văzut de când i-am dat mingea lui Cris, eram 100% sigură că nu mai avem timp, iar când am primit-o înapoi, am luat-o și am dat-o, nu m-am mai gândit a doua oară. Cred că am mai marcat așa, nu știu sigur.
Acum ne-am deschis o șansă mare, avem două puncte, trebuie să luăm fiecare meci în parte și să ne continuăm drumul. Echipa avea nevoie de o victorie, asta contează cel mai mult. E și o descătușare pentru mine, dar pot să spun că mă simt bine în colectiv, cu fetele, suntem bine toate.
În ultima secundă nu-ți mai trebuie niciun fel de curaj, o iei și o dai, e totul sau nimic. Oboseala se resimte, dar acum avem 3 zile libere și trebuie să profităm de ele, să ne pregătim pentru meciurile următoare", a spus Bianca Bazaliu.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo