Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Muntenegru 34 - 35. "Tricolorele" pierd dramatic și ratează calificarea în semifinalele CE

Marian Ursescu

Actualizat 15/11/2022 la 21:23 GMT+2

România pierde 34-35 și ratează orice șansă de a se mai califica în semifinale. În momentele cheie însă, austriecele au avut sprijinul austriecelor Vranes și Wenninger

România - Muntenegru

Credit imagine: Getty Images

România pierde la limită cu Muntenegru, 34-35 și visul de a mai ajunge în semifinalele Euro 2022 s-a încheiat. ”Tricolorele” au făcut însă un joc admirabil, nefiind cu nimic inferioare adversarelor.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Diferența au făcut-o deciziile celor două arbitre. Cristina Neagu s-a dus după meci la masa oficială și le-a bătut obrazul oficialilor. Eliza Buceschi a cerut și ea explicații celor două arbitre. Muntenegru merge însă în semifinale, România poate spera la cel mult locul 8!
CITEȘTE ȘI:

România - Muntenegru 34-35. Determinare, au jucat cu sufletul!

Repriză excelentă făcută de naționala României la Skopje în meciul de totul sau nimic contra Muntenegrului. ”Tricolorele” aveau nevoie de victorie pentru a rămâne în cursa pentru semifinale. Muntenegrencele erau sigure de semifinale dacă băteau România.
600 de fani veniți din Muntenegru fac o atmosferă incandescentă în Sala ”Boris Trajkovski”. De partea cealaltă, 100 de români încearcă să le țină piept. Pe teren însă, elevele lui Florentin Pera nu țin cont de tribune. Neagu începe meciul on-fire! Marchează 6 din primele 9 goluri ale României. Toate fetele luptă admirabil. De la 6-3 pentru Muntenegru, România recuperează. Egalează la 7 și apoi trece în față: 12-11. Avem probleme pe centrul apărării, cu pivotul Brnovic, dar pe atac ne descurcăm excelent.
Cine mai înțelege deciziile celor două arbiter, austriecele Ana Vranes și Marlis Wenninger! Neagu dă din mână a lehamite după câteva decizii. Pera protestează și el pe margine, dar trebuie să fie temperat, pentru că observatoarea Ilona Tordai, o unguroaică, îl atenționează imediat. Suntem obișnuiți însă să jucăm 7 contra 9.
Dindiligan aleargă de parcă ar fi la un maraton, înainte și înapoi. Îi scoate splina Jovankăi Radicevic, jucătoarea cu 11 ani mai în vârstă! Radicevic are rolul de a o ține om la om și pe Neagu, în apărare. Buceschi are și ea o evoluție excelentă. Conducem cu 14-12, scorul se întoarce, Muntenegru trece în avantaj. Ritmul este unul incredibil. E pauză, 18-18, dar speranțele rămân. Avem nevoie de un success ca de aer.
În repriza a doua, ritmul rămâne unul drăcesc. Evoluția tabelei este ca a unui roller-coaster. Ambele echipe se succed la conducere. România are 21-19 și mingea. Seraficeanu ratează însă și imediat Muntenegru se trezește ca din pumn. Centrul Itana Grbici e ca un jolly-joker pe tot terenul. Bazaliu intră și ea și ajută România cu trei trasoare sol-aer! E 29-29 nimic nu e decis.
Radicevic calcă semicercul, dar arbitrele indică aruncare de la 7 metri! Muntenegru se duce în față, au 33-30. România ne mai dă ceva speranțe, marchează de două ori consecutiv. Egalul nu ne e bun și Muntenegru joacă la trecerea timpului. Nu sunt avertizate de arbitre, desi nu atacă poarta. Grbic face dublu dribling, dar arbitreele sunt chioare. Sau așa vor ele să vadă! Dictează 7 metri.
Se termină 35-34, româncele sunt cu capetele plecate. Muntenegrencele sărbătoresc alături de fani. Am pierdut un turneu final în care nu am fost cu nimic mai inferiori Olandei, Muntenegrului. Două eșecuri la un gol în care altundeva s-a făcut diferența! Prea mici pentru războiale mari.
Hai România!
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo