Naţionala de handbal feminin a României a obţinut o victorie incredibilă în faţa Ungariei, scor 28-27, şi s-a calificat în grupele principale la Campionatul Mondial din Japonia.România a egalat pentru prima dată în meci în minutul 59 (27-27) și a trecut în avantaj cu doar câteva secunde mai târziu tot pentru prima dată, dar decisiv de această dată: 28-27.
Condusă tot meciul, cu o diferenţă chiar şi de şase goluri la pauză (10-16), România a revenit şi a egalat, iar golul victoriei a fost adus în ultimele secunde de Cristina Neagu, de la 7 metri. Laura Pristăvița, extrema dreaptă de la Gloria Bistrița, a marcat un gol în meciul cu Ungaria și a scos lovitura de la 7 metri prin care România s-a impus.

Laura Pristăvița: "Am nevoie să realizez ce se întâmplă"

Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
"Am încercat să fac tot ce pot pentru echipă și astăzi mi-a ieșit. Mă bucură cel mai mult victoria noastră. E incredibil de mare pentru țara noastră. Sincer, nici nu prea reușesc să mă bucur de victoria asta. E un sentiment atât de profund. O să am nevoie de o oră ca să realizez ce se întâmplă. La pauză atmosfera era un pic moale, dar din cauza primei părți, când am intrat greu în meci. Am știut că e ultima șansă pentru noi și ceva s-a întâmplat, un scurtcircuit în interiorul nostru. S-a simțit tensiunea. A fost un joc psihic pentru noi, Am avut și noroc în apărare, am luat câteva mingi. Nu se știe niciodată în sport, trebuie să fii mereu concentrat. Am ezitat în prima secundă să mă uit la ultima lovitură, dar nu am putut pierde momentul. Am avut încredere în Cristina!", a spus Laura Pristăvița pentru Gazetă.
În cadrul grupelor principale, în primul meci, România va întâlni Rusia. România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40