Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a oferit o declarație pentru Pro TV la puțin timp după ce România a obținut calificarea în grupa principală la Campionatul Mondial.
Dedu spune că naționala României și-a îndeplinit obiectivul în urma acestei victorii, astfel că orice realizare în Grupa Principală va fi un bonus.
Am mai fost beneficiarii unor victorii de genul ăsta, dar am mai și pierdut. În condițiile date, Romania s-a autodepășit. Ne-am îndeplinit obiectivul să ieșim din grupe și să intrăm în Main Round. Tot timpul există o speranță.
Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
A fost greu, am început foarte prost. Nu am cuvinte. Am tot respectul pentru fete și pentru staff. Va fi foarte, foarte greu să ne gândim la semifinale. Ești liber să visezi, dar va fi foarte greu. Pași mici. Trebuie să o luăm pas cu pas. Este o zi mare pentru handbalul romanesc, e o performanta în condițiile date. Noi nu am putut să aducem 4 jucătoare cu 2 zile înainte. Această calificare este absolut meritorie
România va întâlni Suedia, Rusia și Japonia în Grupa Principală. Partidele vor avea loc pe 8, 10 și 11 decembrie. În semifinale se vor califica primele 2 echipe din fiecare grupă în care se află 6 echipe. România pornește cu 0 puncte în urma înfrângerilor cu Spania și Muntenegru.
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40