Fără Cristina Neagu pe teren, menajată pentru partidele cu Ungaria și Muntenegru, "tricolorele" pregătite de Tomas Ryde au început tare confruntarea și păreau să controleze jocul, fără probleme. Cu un avantaj de 3 goluri pe tabelă la pauză (14-11), jucătoarele noastre au revenit pe teren cu o relaxare totală. Cea mai slabă echipă din grupă, Kazahstan, a jucat mult mai bine decât rezervele aruncate în teren de selecționerul suedez și a fost la un pas să ne egaleze. În cele din urmă, România s-a impus la două goluri diferență și a urcat pe locul al treilea, deasupra Ungariei.
Emoțiile au fost extrem de mari până în ultimele secunde ale confruntării din Japonia, iar handbalistele din Kazahstan au fost la un pas de egalare. Cristina Neagu a urmărit de pe bancă jocul modest al colegelor sale și s-a agitat mai rău decât Tomas Ryde. Jucătoarea debutantă Elena Dache a marcat golurile decisive din finalul partidei și i-a asigurat României victoria de care avea nevoie.
Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
România se pregătește acum de partida cu Muntenegru (mâine, ora 08:00), națională deja calificată în faza următoare, alături de liderul grupei, Spania. "Tricolorele" și jucătoarele Ungariei se vor întâlni în ultima partidă, pe 6 decembrie (ora 12:00).

Clasamentul grupei C:

  • 1. Spania 6p
  • 2. Muntenegru 6p
  • 3. România 4p
  • 4. Ungaria 2p
  • 5. Senegal 0p
  • 6. Kazahstan 0p
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40