Fără Cristina Neagu pe teren, menajată pentru partidele cu Ungaria și Muntenegru, "tricolorele" pregătite de Tomas Ryde au început tare confruntarea și păreau să controleze jocul, fără probleme. Cu un avantaj de 3 goluri pe tabelă la pauză (14-11), jucătoarele noastre au revenit pe teren cu o relaxare totală. Cea mai slabă echipă din grupă, Kazahstan, a jucat mult mai bine decât rezervele aruncate în teren de selecționerul suedez și a fost la un pas să ne egaleze. În cele din urmă, România s-a impus la două goluri diferență și a urcat pe locul al treilea, deasupra Ungariei.
Emoțiile au fost extrem de mari până în ultimele secunde ale confruntării din Japonia, iar handbalistele din Kazahstan au fost la un pas de egalare. Cristina Neagu a urmărit de pe bancă jocul modest al colegelor sale și s-a agitat mai rău decât Tomas Ryde. Jucătoarea debutantă Elena Dache a marcat golurile decisive din finalul partidei și i-a asigurat României victoria de care avea nevoie.
Handbal
Cristina Neagu, veste excelentă! Când revine la echipa națională a României: "Atunci mă întorc!"
11/08/2021 LA 11:16
România se pregătește acum de partida cu Muntenegru (mâine, ora 08:00), națională deja calificată în faza următoare, alături de liderul grupei, Spania. "Tricolorele" și jucătoarele Ungariei se vor întâlni în ultima partidă, pe 6 decembrie (ora 12:00).

Clasamentul grupei C:

  • 1. Spania 6p
  • 2. Muntenegru 6p
  • 3. România 4p
  • 4. Ungaria 2p
  • 5. Senegal 0p
  • 6. Kazahstan 0p
Handbal
Naționala României de handbal feminin și-a aflat adversarele din preliminariile CE 2022
25/03/2021 LA 12:40
Handbal
"Nimic nu mai contează!" Cristina Neagu, prima reacție după ratarea calificării la Jocurile Olimpice
23/03/2021 LA 13:24