Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România luptă pentru Jocurile Olimpice. Miza importantă a meciurilor cu Suedia și Japonia

Sebastian Ujica

Actualizat 08/12/2019 la 10:19 GMT+2

România a pierdut orice șansă la calificarea în semifinalele Campionatului Mondial, însă rămâne în cărți pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Romania

Credit imagine: facebook

Eșecurile cu Spania, Muntenegru și Rusia de la Campionatul Mondial fac imposibilă calificarea în semifinalele competiției. România are 0 puncte în grupa principală, Rusia are 6 puncte și nu mai poate fi ajunsă, iar Spania are 4 puncte și avantajul meciului direct.
Astfel, pentru România există altă miză extrem de importantă în meciurile rămase de jucat în grupa principală - calificarea la turneul preolimpic! România speră în continuare astfel să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
La Jocurile Olimpice sunt deja calificate Japonia și Coreea de Sud, țara gazdă pentru turneul de handbal din cadrul JO și campioana Asiei. Pentru România există o singură variantă în urma eliminării de la Mondial: câștigarea partidelor cu Suedia și Japonia! România are nevoie să termine pe locul 4 în grupă pentru a juca pentru locurile 7-8. Poziția a 7-a duce la turneul preolimpic, însă există șanse bune ca acolo să fie Coreea de Sud, deja calificată, astfel că și locul 8 ar duce la turneul preolimpic. Din păcate, 2 victorii în meciurile rămase României pot să nu fie suficiente. Este necesar ca Suedia să nu câștige mai mult de un meci din duelurile cu Spania și Muntenegru!
Mai există o variantă pentru România de a participa la turneul preolimpic, grație locului 4 obținut la Campionatul European. Dacă Rusia și Olanda intră în top 7 sau una dintre ele câștigă titlul mondial, România va juca în turneul preolimpic, însă poate avea o grupă mai dificilă cu 2 adversare din Europa.
Trei turnee prolimpice vor avea loc în luna martie (19-22) cu câte 4 formații. Primele 2 naționale din fiecare turneu preolimpic se califică la Jocurile Olimpice.

Programul României în grupele principale de la Campionatul Mondial din Japonia:

  • Marți, 10 decembrie, ora 13:30: România - Suedia
  • Miercuri, 11 decembrie, ora 11:00: România – Japonia

Clasamentul grupei principale 2, din care face parte România:

  • 1. Rusia - 6 puncte
  • 2. Spania - 4 puncte
  • 3. Suedia - 2 puncte
  • 4. Muntenegru - 2 puncte
  • 5. România - 0 puncte
  • 6. Japonia- 0 puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo