România a reușit calificarea în grupa principală la Campionatul Mondial, însă are o misiune extrem de dificilă pentru a obține calificarea în semifinale. Doar primele 2 clasate ajung acolo iar România intră în grupa principală cu 0 puncte. Primul adversar este Rusia, cea care a obținut 5 victorii în cele 5 partide de la Mondial.
Naționala lui Ambros Martin, cel care a fost și selecționer al României, este considerată marea favorită la trofeu. România ar trebui să câștige toate partidele rămase și să aibă un joc al rezultatelor favorabil pentru a accede în semifinale.
Una dintre cele mai mari absente din lotul Rusiei este Daria Dmitrieva, de la ȚSKA Moscova. Aceasta nu ia în calcul România în lupta pentru calificare.
Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
Cel mai tare adversar este Spania, indiscutabil. România şi Muntenegru nu ne pot produce surprize, în schimb Spania ar putea veni cu ceva nou, are un joc care ne-ar putea crea probleme. Asta chiar dacă Ambros Martin le cunoaşte destul de bine şi pe spaniole, la fel şi pe românce.
Avem o echipă tare, Yaroslava Frolova a făcut un meci mare iar Anna Vyakhireva a fost fenomenală, a jucat 55 de minute, aproape că nu a fost schimbată deloc! Poate nu înscrie, dar pasele sale sunt esenţiale în jocul echipei" a spus Dmitrieva pentru presa din Rusia.

Programul României în grupele principale

  • Duminică, 8 decembrie, ora 08:00: România - Rusia
  • Marți, 10 decembrie, ora 13:30: România - Suedia
  • Miercuri, 11 decembrie, ora 11:00: România - Japonia
Toate partidele vor avea loc în Kumamoto, Japonia.
Pentru că nu a obținut nicio victorie în partidele cu Spania și Muntenegru, România va porni cu 0 puncte în clasamentul din grupele principale ale Campionatului Mondial. Clasamentul grupei principale 2, din care face parte România:
  • 1. Rusia - 4 puncte
  • 2. Spania - 4 puncte
  • 3. Suedia - 2 puncte
  • 4. Muntenegru - 2 puncte
  • 5. România - 0 puncte
  • 6. Japonia- 0 puncte
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40