Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ryde dă vină pe accidentări și scandalul dopajului pentru parcursul României la Campionatul Mondial

Cosmin Cioboata

Actualizat 11/12/2019 la 15:04 GMT+2

Tomas Ryde a dat vina pe numărul mare de indisponibiltăți din lotul României pentru eliminarea dezamăgitoare din grupa principală a Campionatului Mondial.

Tomas Ryde

Credit imagine: Getty Images

Naționala României a pierdut categoric, scor 20-37, ultimul meci de la Campionatul Mondial, împotriva țării gazdă, Japonia. Certat de Cristina Neagu pe finalul partidei, Ryde n-a putut să schimbe nimic în jocul României, iar naționala noastră a părăsit turneul fără vreun punct acumulat în grupele principale.
"Felicitări echipei României pentru acest turneu. Am fost într-o situaţie dificilă când am început turneul, am avut accidentări şi alte probleme, dar am supravieţuit. Suntem fericiţi că am reuşit să ajungem în grupele principale. În ceea ce priveşte echipa Japoniei, să jucăm împotriva lor astăzi a fost fantastic. Au jucat foarte bine, au viteză mare în joc şi calităţi tehnice foarte bune. Felicitări echipei Japoniei, a fost fantastică!", a spus Ryde la finalul confruntării cu Japonia.
Romania Ungaria

Ryde: "Scandalul dopajului le-a afectat foarte mult pe jucătoare"

Selecționerul suedez a recunoscut că scandalul jucătoarelor dopate a avut un rol semnificativ în evoluția slabă a "tricolorelor":
"Faptul că a trebuit să lăsăm patru jucătoare acasă, în România, din cauza scandalului de dopaj de la Braşov, a afectat foarte mult echipa şi a creat un mare sentiment de tristeţe în cadrul grupului. Întotdeauna mai avem şi accidentări în timpul unui astfel de turneu, deci în final ne-a fost foarte dificil. Cred că am jucat fără opt jucătoare astăzi. Nu am avut nicio şansă în faţa Rusiei, nu am avut nicio şansă astăzi, dar, per total, le-am oferit jucătoarelor tinere o experienţă foarte bună", a mai spus Ryde.
România a încheiat pe ultimul loc în grupa principală 2, cu 0 puncte.

Situația finală din grupa României:

  • 1. Rusia 10p (5 meciuri)
  • 2. Spania 7p (5 meciuri)
  • 3. Muntenegru 6p (4 meciuri)
  • 4. Suedia 5p (4 meciuri)
  • 5. Japonia 2p (5 meciuri)
  • 6. România 0p (5 meciuri)
În ciuda performanței modeste de la Campionatul Mondial, România are în continuare șanse să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă trasesul va fi mult mai dificil. Locul 4 obținut la Euro 2018 le trimite deja pe „tricolore" în turneele preolimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo