Handbalistele noastre au făcut un meci modest contra unor adversare care n-au ezitat să înscrie din orice poziție posibilă. Naționala României a jucat mult timp fără portar, în încercarea de a avea superioritate în atac și de a recupera diferența. Cu toate acestea, tot Suedia a fost cea care a profitat de această decizie, reușind să înscrie și cu ajutorul portarului Idehn.
Cristina Neagu a încercat să facă dieferența, dar golurile sale n-au fost îndeajuns. Interul nostru stânga a înscris de 4 ori, la fel ca Udriștoiu și Crina pintea. De cealaltă parte, Mellegard a fost cea mai bună marcatoare a nordicelor, cu 7 reușite. Pentru România urmează ultima confruntare de la Campionatul Mondial, împotriva Japoniei, programată mâine (ora 11:00).
https://i.eurosport.com/2019/12/10/2733660.jpg
Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
Sursa: facebook.com/FederatiadeHandbal/

România are în continuare șanse să ajungă la Jocurile Olimpice

Ca urmare a înfrângerii împotriva nordicelor, naționala noastră nu va mai juca pentru locurile 5-8, performanță care le-ar fi putut aduce Cristinei Neagu și colegelor sale foarte multe beneficii. România ar fi fost repartizată în urna a doua la grupele din turneul preolimpic și ar fi avut posibilitatea să întâlnesacă o singură echipă din Europa, ceea ce reprezenta un scenariu excelent.
În ciuda performanței modeste de la Campionatul Mondial, România are în continuare șanse să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă trasesul va fi mult mai dificil. Locul 4 obținut la Euro 2018 le trimite deja pe „tricolore" în turneele preolimpice. Asta pentru că una dintre formațiile Rusia (locul 2 la Euro) și Olanda (locul 3 la Euro) se va clasa între primele 7 la Campionatul Mondial. Și cum Europa are în turneele preolimpice două locuri rezervate, atunci cu siguranță naționala noastră va fi acolo. Drumul României va fi însă mult mai greu, pentru că jucătoarele lui Ryde vor juca în compania a doua naționale extrem de puternice din Europa.
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40