Fostul selecționer al României, Gheorghe Tadici, s-a arătat extrem de dezamăgit de evoluția jucătoarelor pregătite de Tomas Ryde de-a lungul întregii campanii:
"Cred că mă simt la fel cum se simt toți oamenii implicați în handbal. Toți cei care incearcă să producă handbal de mai mulți ani, în cazul meu, de peste 40 de ani. Niciodată nu am fost așa mâhnit după o competiție, nici după cea din 2001. Atunci știam și aveam speranța că putem renaște, așa cum s-a și întâmplat.
Sunt multe lucruri de dezbătut. Probabil va fi implicat și Consiliul de Administrație. Să-și facă datoria și să facă o analiza a performanțelor handbalului românesc. E vorba de o demisie în bloc, în principal a celor care nu au avut timp să se uite la ce se întâmplă. Direcția în care ne îndreptăm este total greșită. Trebuie să strângem rândurile și să vedem ce se întâmplă în jurul acestor echipe naționale.", a spus Gheorghe Tadici pentru DigiSport.
Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09

Japonia, a doua victorie din istorie împotriva unei naționale din Europa

Tadici a reușit performanțe extraordinare în perioada sa petrecută pe banca naționalei. În 2005 a ajuns până în finala Campionatului Mondial din Rusia, iar în 2007 a ocupat locul 4, la turneul din Franța.
O singură dată a reușit Japonia să se impună în fața unei naționale din Europa. Se întâmpla în 2017, când niponele câștigat la o diferență de un gol împotriva celor din Muntenegru.
https://i.eurosport.com/2019/11/30/2727099.jpg

România are în continuare șanse să ajungă la Jocurile Olimpice

Naționala noastră nu s-a putut clasa pe locurile 5-8 la acest turneu, performanță care le-ar fi putut aduce Cristinei Neagu și colegelor sale foarte multe beneficii. România ar fi fost repartizată în urna a doua la grupele din turneul preolimpic și ar fi avut posibilitatea să întâlnesacă o singură echipă din Europa, ceea ce reprezenta un scenariu excelent.
În ciuda performanței modeste de la Campionatul Mondial, România are în continuare șanse să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă trasesul va fi mult mai dificil. Locul 4 obținut la Euro 2018 le trimite deja pe „tricolore" în turneele preolimpice. Drumul României va fi însă mult mai greu, pentru că jucătoarele lui Ryde vor juca în compania a doua naționale extrem de puternice din Europa.
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40