România a fost eliminată de la Campionatul Mondial după înfrângerea cu Rusia, 18-27. Matematic, mai există șanse însă este vorba de un scenariu imposibil de realizat cu victorie a Suediei în fața Spaniei și o victorie la scor mare a României contra Suediei. România va mai juca împotriva Japoniei și Suediei pentru calificarea la turneul preolimpic.
Selecționerul României, Tomas Ryde, a pus înfrângerea cu Rusia pe seama scăderii nivelului de joc din repriza secundă, dar a criticat și deciziile arbitrilor din a doua parte. Același Ryde recunoștea după partida cu Ungaria că nu crede că România trebuia să primească lovitura de la 7 metri din care a câștigat acel meci.
Felicitări Rusiei și antrenorului Ambros Martin. Au câștigat și nu încape îndoială asupra rezultatului de astăzi. Am jucat foarte bine în fața jucătoarelor lor importante în prima repriză. Am sperat la un rezultat bun.
Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
Arbitrii și-au schimbat însă nivelul în repriza a doua. Cred că arbitrii au făcut diferenţa în repriza a doua, au fost mai multe situaţii în care nu s-au descurcat. Am avut și câteva jucătoare cu probleme, dar și niște probleme cu modul în care am antrenat eu, am luat decizii greșite. Trebuie să ne concentrăm acum pentru meciurile următoare

Reacția lui Ambros Martin

Fost selecționer al României, actual selecționer al Rusiei, Ambros Martin și-a felicitat echipa pentru victoria care o duce pe Rusia aproape de semifinale.
Felicit echipa României pentru că a ajuns aici, în grupele principale. E un lucru care m-a făcut fericit. Vă doresc mult noroc mai departe. În același timp, felicitări fetelor din echipa mea.
În prima repriză am avut niște probleme în ofensivă. Ne-am dat seama că dacă vom păstra același nivel în apărare, o vom putea scoate la capăt după pauză. Cheia a fost să nu ne pierdem răbdarea și calmul. Am reușit să facem bine tranziția ofensivă și defensivă, am folosit bine extremele. Am adăugat încă două puncte importante în drumul spre semifinale
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40