Naționala feminină de handbal, fărăcăpitanul Cristina Neagu, ia startul mâine la turneul final din Spania, iar primul adversar este Iran.
Din grupa tricolorelor mai fac parte Kazahstan și Norvegia, iar gândul selecționerului Adrian Vasile merge departe, către faza a treia a competiției, sferturile de finală.
Citeșțe și:
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53

Adrian Vasile: "Dacă ar fi să visăm, atunci ne ducem către jocul șapte, adică o prezență în sferturile de finală"

"Mondialul este văzut ca un prim pas în noul ciclu olimpic de trei ani, ținta principală fiind Paris 2024, iar acest turneu final este una dintre bornele construirii unei echipe puternice pentru Jocurile Olimpice. Ce putem promite este că vom fi pregătiți săne luptăm cu fiecare adversar și vom încerca să fim cea mai bună versiune a noastră.
Rezultatul este greu de prezis. Clar este că ne dorim să mergem în grupa a doua. Ne așteaptă șase meciuri, trei cu echipe care nu sunt de pe continentul nostru și care, poate, la prima vedere vor fi ușor de subestimat, cel puțin două dintre ele, după care trei meciuri cu echipe europene care sunt foarte sus în topul handbalului mondial. Dacă ar fi să visăm, atunci ne ducem către jocul șapte, adică o prezență în sferturile de finală", a declarat selecționerul.
https://i.eurosport.com/2021/03/21/3015332.jpg
România va debuta cu Iran, pe 3 decembrie, apoi va evolua din 2 în 2 zile cu Kazakhstan (5 decembrie, ora 19:00) și Norvegia (7 decembrie, ora 21:30), în prima fază a competiției. Vorbind despre adversare, Adrian Vasile a susținut următoarele:
  • ... despre Iran. "Este la prima prezență la Campionatul Mondial și clar echipa cu ultima șansă din grupa noastră. Nu are nici experiența unei asemenea competiții, dar astfel de echipe prezintă un real pericol. Iranul vine cu multe necunoscute, dar este un meci pe care, evident, trebuie să-l câștigăm".
  • ... despre Kazakhstan. "Este un adversar care poate pune probleme unei echipei dacă nu te respecți și nu ești prezent sută la sută. Au un stil total diferit față de ce suntem noi obișnuiți în Europa și au și câteva jucătoare puternice în acțiune 1 contra 1".
  • ... despre Norvegia. "Norvegia este Norvegia și nu are rost să mai facem comentarii".
Primele trei clasate din fiecare grupă merg mai departe în Grupele Principale. Acest turneu final este primul cu 32 de echipe, 8 în plus față de numărul formațiilor care se aliniau la start în trecut.
România este singura națională prezentă la toate cele 25 de ediții ale Campionatelor Mondiale (incluzând-o și pe actuala).
La ultima ediţie din 2019, tricolorele s-au clasat pe locul 12. De-a lungul istoriei, România a cucerit patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34