Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului

Nicu Savin

Actualizat 08/12/2021 la 01:14 GMT+2

Adrian Vasile a avut un discurs optimist după ce România a pierdut clar în fața Norvegiei, scor 22-33, în ultimul meci al primei faze a grupelor de la Campionatul Mondial din Spania. Selecționerul a dorit să vadă partea plină a paharului și a menționat că au existat foarte multe plusuri ale echipei noastre, dar a punctat că pentru a învinge Norvegia este nevoie de mult mai mult.

Adrian Vasile. Credit foto: Agerpres

Credit imagine: Eurosport

Naționala feminină de Handbal a României ne-a făcut să visăm timp de 20 de minute la un rezultat bun în fața Norvegiei. Tricolorele chiar au condus în startul meciului și parcă nimic nu anunța diferența de scor cu care avea să se termine partida. În ultimele 10 minute ale primei reprize greșelile jucătoarelor antrenate de Adrian Vasile au fost taxate, iar scandinavele s-au desprins, intrând la pauză cu un avantaj liniștitor, 17-11.
În partea secundă, miracolul nu s-a produs, iar jocul a curs în favoarea Norvegiei, care a beneficiat și de intervențiile fenomenale ale portarului Katrine Lunde (41 de ani), ale cărei parade au fost remarcate și de Crina Pintea imediat după meci.
Scorul final a fost unul dur pentru reprezentativa noastră, 33-22 pentru Norvegia, dar rezultatul reflectă însă diferența dintre cele două națiuni în ceea ce privește handbalul și nu numai.

Adrian Vasile, mulțumit parțial după România - Norvegia

La finalul partidei, Adrian Vasile a avut un discurs oarecum surprinzător. Selecționerul a menționat că au ieșit la iveală foarte multe lucruri bune în duelul contra nordicelor și consideră că o mai mare acuratețe la finalizare ar fi putut scoate echipa Norvegiei din relaxarea care o caracterizează.
"Aceasta este diferența dintre România și Norvegia atunci când Norvegia nu este stresată. Puteam face asta prin valorificarea șanselor bune pe care le-am avut. Ne-am lovit de o echipă foarte puternică, cu un portar mare. Cred că am ajuns la situații foarte bune și aici este bine de văzut de ce jucăm corect, de ce ajungem în situații bune și de ce lucrurile despre care discutăm ies doarte bine. Evident, problema este de a încheide această bulă, dar asta trebuie să o facem tot împreună, pentru că trebuie să fim conștienți de ce am jucat bine și ce ne-a lipsit. Repet, trebuie să stresezi echipa Norvegiei și cred că o acuratețe mai mare a noastră le-ar fi stresat un pic mai tare pe ele.
Eu cred că am jucat corect astăzi. Cred că lucrurile pe care ni le-am spus să le facem, ne-au ieșit. Noi astăzi, din păcate, nu am reușit să capitalizăm efortul bun pe care l-am făcut. Desigur, trebuie să analizăm foarte clar, dar din punctul meu de vedere sunt multe lucruri bune cu privire la acest meci.
În apărare am jucat contra unei echipe foarte dominantă fizic, care pune mereu presiune pe tine, cu o jucătoare Oftedal care, cel puțin în prima repriză, a controlat totul și a fost decisivă, dar așa se întâmplă cu cei mari. Am făcut multe lucruri bune, dar la un moment dat, când simți că diferența de pe tabelă devine un pic cam mare și când, repet, nu finalizezi atacurile, e greu să nu te influențeze. Alfel, cred că sunt foarte multe lucruri bune de luat din acest meci și foarte multe lucruri de analizat, și de tehnică indivuduală și de experiență și de cum să gestionăm astfel de meciuri. Dar, din punctul meu de vedere, au fost multe plusuri. Evident, nu pot să fiu mulțumit că am pierdut, dar meciul are multe plusuri.", a spus Adrian Vasile la finalul partidei.
Pentru România urmează alte 3 partide în grupele principale, cu Puerto Rico, Suedia și Olanda. În mod normal, tricolorele trebuie să depășească Suedia sau Olanda pentru a avansa în sferturile de finală, iar remiza înregistrată între aceste formații a fost un rezultat care ne avantajează. Norvegia începe cu patru puncte, Olanda și Suedia pornesc cu câte trei puncte, iar România cu două puncte, în timp ce Kazahstan și Puerto Rico încep fără niciun punct.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo