România a obținut o victorie la pas în meciul de debut la Campionatul Mondial de handbal feminin, scor 39-11 cu naționala Iranului. După joc, selecționerul a dezvăluit cu ce gânduri a intrat la acest meci, împotriva unei debutante la turneul final:
"Era foarte important să debutăm cu dreptul, pentru noi presupune respectând adversarul de azi și respectându-ne pe noi, acesta era primul lucru. Al doilea lucru pe care ni l-am dorit a fost ca fetele să iasă sănătoase de pe teren. Cred că din punct de vedere handbalistic am făcut lucrurile pe care le discutasem înainte de meci. Din păcate, accidentarea Oanei (n.r. extrema dreaptă Oana Borș, 18 ani), care cred că este una serioasă, este un preț mult prea mare pe care un jucător, la primul gol în tricoul echipei naționale, trebuie să îl plătească. Dar este o fată cu multe calități, care va fi aici în naționala României pentru mulți ani de acum încolo. Trebuioe să fim alături de ea, să sperăm căpe viitor o să-și revină foarte bine și acesta este doar un mic impas în cariera ei", a declarat Adrian Vasile.

ADRIAN VASILE VA CHEMA O ALTĂ "STÂNGACE" DIN ȚARĂ. CE SOLUȚII MAI ARE PENTRU EXTREMA DREAPTĂ

Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53
Oana Borș s-a accidentat chiar la una din primele ei acțiuni, în minutul 13, dupăo aterizare. În urma acestui nefericit moment, România a rămas cu un singur inter dreapta și o singură extremă dreapta în lot. Astfel, selecționerul ia în calcul să cheme de urgență o altăjucătoare din țară pentru postul de extremă dreapta, din lotul lărgit de 35 de jucătoare. Alexandra Badea (Rapid) și Ionela Leuștean (Știința București) sunt cele două variante.
"Este o situație pe care clar trebuie să o analizăm, mai ales că mai avem doar două sângace în echipă, pe Laura și Alina (n.r. Moisă și Ilie). Nu am vrut să joc foarte mult cu Laura în repriza a doua, pentru că este un campionat lung și trebuie să ne manageriem foarte clar și efortul și minutele. Dar e clar că acum, cu absența Oanei, trebuie să ne gândim ce jucătoare din lista de 35 o vom chema. Am selecționat douăfete pentru acest post aici, mai sunt încă trei care oricând pot fi aduse la acest Campionat, probabil că aceasta va fi următoarea mutare pe care o vom face", a declarat Adrian Vasile.
România a obținut o victorie la o diferență de 28 de goluri, dar a avut și destule ratări pe parcursul celor 60 de minute. A terminat cu o eficiență de 62%, având alte 23 de ratări, cele mai multe din situații de unu la unu.
"Cred că într-un prim meci la Mondial este greu să iasă totul perfect. Nu vreau să discreditez sub nicio formă adversarul nostru, dar păstrând proporțiile handbalistice, este foarte greu săcrezi că vei juca perfect, fără nicio eroare. Am avut patru obiective, pe acelea le-a respectat, astfel că sunt mulțumit.
Am avut un prim obiectiv legat de o anumităconduită a noastră în faza defensivă. Al doilea a fost legat de numărul total de goluri pe care să îl primim de la Iran. Pusesem 15 pe hârtie, e foarte plăcut să vezi căechipa reacționează mai bine decât vrei. Al treilea obiectiv a fost să ne adaptăm noilor reguli ale arbitraj prezentate înaintea Campionatul Mondial. Iar pe faza de atac, singurul obiectiv a fost să încercăm să alergăm cât mai mult, pentru că avem o pauză destul de mare de când am venit în Spania, antrenamentele sunt doar de 45 de minute", a concluzionat Adrian Vasile.
Următorul meci al României este duminică, la ora 19:00, cu Kazakhstan.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34