Naționala feminină de handbal debutează în această seară la Campionatul Mondial din Spania, ora 19:00, cu o partidă în compania Iranului.
Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, nu a făcut deplasarea în Spania. A rămas acasă, pentru că azi a fost programatăși Adunarea Generală Extraordinară a Federației Române de Handbal.La ședință, cei 112 delegați prezenți au votat în unanimitate actualizarea situației membrilor FRH, în perspectiva alegerilor din februarie 2022.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53
Șeful handbalului românesc a anunțat obiectivul primei reprezentative pentru această competiție, ajunsă la ediția a 25-a.

Ce așteptări are Alexandru Dedu de la naționala României, la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania

"Vreau să văd o echipă care promite, care se bate, o echipă în cadrul căreia fiecărei fete îi pasă de cealaltă. Este un început de drum, de ciclu olimpic, scopul fiind să ajungem la Paris. Mă interesează și rezultatul, sper ca România să fie în primele zece echipe din lume", a declarat Alexandru Dedu. Asta ar însemna ca România să învingă cel puțin o națională din Europa în următoarele zile, dintre Norvegia, Olanda și Suedia.
https://i.eurosport.com/2021/12/02/3264406.jpg
România s-a clasat pe locul 12 la ultima ediție, desfășurată în Japonia. Pe același loc s-a clasat și la Euro 2020, iar în primăvară a ratat calificarea la Jocurile Olimăice de la Tokyo.De-a lungul istoriei, România a cucerit la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).
Citește și:
Tricolorele fac parte din Grupa C, alături de Iran, Kazakhstan și Norvegia. Primele trei clasate din fiecare grupă merg mai departe în Grupele Principale. Acest turneu final este primul cu 32 de echipe, 8 în plus față de numărul naționalelor care se aliniau la start în trecut.
Lotul României la Campionatul Mondial
Portari – Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă; Jucătoare de câmp – Bianca Bazaliu, Oana Borş, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie şi Mădălina Zamfirescu.

Grupele Campionatului Mondial de Handbal

Grupa A: Franța, Muntenegru, Angola, Slovenia
Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia
Grupa C: Norvegia, România, Kazakhstan, Iran
Grupa D: Olanda, Suedia, Puerto Rico, Uzbekistan
Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia
Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo
Grupa G: Croația, Japonia, Brazilia, Paraguay
Grupa H: Spania, Austria, Argentina, China.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34