România – Norvegia, meci încheiat cu 33-22, este deja istorie. Tricolorele au încheiat pe locul 2 în Grupa C și nu au foarte mult timp la dispoziție să-și lingă rănile, pentru că în mai puțin de 48 de ore urmeazăo altă partidă cu mare greutate, înpotriva Olandei (joi, ora 15:30).
Selecționata condusă de Adrian Vasile a avansat în faza a doua a competiției grație celor două victorii cu Iran (39-11) și Kazakhstan (38-17) și are în continuare șanse inclusiv pentru calificarea în sefrturile de finală. Absolut toate scenariile sunt pe masă înaintea următorului "calup" de trei meciuri, cu Olanda, Puerto Rico și Suedia.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53

Ce urmează pentru România – Program

  • Joi, ora 15:30, România – Olanda
  • Sâmbătă, ora 16:30, România – Puerto Rico
  • Luni, ora 19:00, România – Suedia
Situația în Grupă înainte de Main Round este următoarea:
Norvegia – 4 puncte
Olanda – 3 puncte
Suedia – 3 puncte
România – 2 puncte
Kazakhstan – 0 puncte
Puerto Rico – 0 puncte
Trebuie să ținem cont însă faptul că primele patru naționale își vor mai trece în cont câte 2 puncte, pentru că naționale precum Puerto Rico și Kazakhstan sunt doar de antrenament în Main Round, pentru a-și mai trage sufletul. De fapt, în următoarele zile vor conta cu adevărat doar patru jocuri în grupa României, astfel:
  • Joi: România - Olanda
  • Sâmbătă: Suedia – Norvegia
  • Luni: România – Suedia, Olanda – Norvegia.
Calificare în sferturile de finală
Pentru o calificare în sferturile de finală, România trebuie să învingă Olanda și Suedia. Nici nu mai contează ce face Norvegia. Egalul dintre Olanda și Suedia 31-31 ajută echipa națională, pentru că nu mai depinde și de alte rezultate. România poate avansa în faza următoare și cu 3 puncte din cele două confruntările cu Suedia și Olanda, dar în acest caz are nevoie și de ajutorul Norvegiei, să își câștige jocurile.
Locurile 9-12
România este obligată să învingă una dintre Suedia și Olanda. În același timp, are nevoie și de ajutorul Norvegiei. Exemplu: Dacă România câștigă cu Olanda, dar pierde cu Suedia, iar Norvegia cedează cu Olanda, atunci va termina pe locul 4 în Main Round. Dacă România pierde cu Olanda, dar și Norvegia este înfrântă de Suedia, atunci ultimul meci din Main Round al tricolorelor nu le ajută să urce mai sus de locul 4.
Locurile 13-16
România termină în această zonă, cel mai probabil pe locul 13, dacă va fi înfrântă de Olanda și Suedia. Golaverajul după victoriile cu Kazakhstan și Puerto Rico o vor ajuta la un loc mai bun în disputele de la distanță cu celelalte naționale care vor termina pe locul 4 în gruopele Main Round.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34