România a intrat în febra jocului cu Norvegia, de la Castellon, programat marți seara, atmosfera din cadrul lotului fiind foarte bună după primele două partide cu Iran și Kazakhstan, câștigate la pas.
Singurul moment nefericit de până acum a fost accidentarea Oanei Borș, care a și ajuns acasă între timp.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53

Katrine Lunde și Nora Mork sunt două din marile vedete ale Norvegiei

Primele două partide au fost mai degrabă de antrenament, de intrare în ritm de competiție, mai ales că tricolorele nu au avut parte de niciun meci de pregătire înainte de startul întrecerii. Confruntarea cu Norvegia are un alt grad de dificultate. Adversara este azi campioana en-titre a Europei, depășind pe drum anul trecut inclusiv România, cu 28-20.
"Ne așteaptă un meci foarte greu, dar o să încercăm să jucăm cel mai bun handbal al nostru și să ne bucurăm de realizările noastre. De ce nu, chiar de o victorie. Am studiat Norvegia, le știm planul lor de atac și de apărare, acum urmează să disputăm meciul și să vedem ce ne iese", a declarat pivotul Alexandra Iovănescu-Subțirică.
Sunt atât de speriat Katrine Lunde și Nora Mork? "Nu cred că sunt de speriat, sunt jucătoare ca și noi. O să ne jucăm șansa și sperăm să ieșim învingătoare", a răspuns tricolora care activează la Gloria Buzău.
https://i.eurosport.com/2020/12/18/2957947.jpg
"Suntem pregătite, așteptăm cu nerăbdare să înceapă meciul și să jucăm cel mai bun handbal pe care îl știm. Am pregătit o tactică, sperăm să ne iasă ceea ce ne-am propus în ședințele tactice, acum vom vedea cum ne vom prezenta la ora întâlnirii", a comentat și Alexandra Dindiligan, singura handbalistă de la campioana CSM București.
România s-a calificat deja în grupele principale și va merge mai departe cu cel puțin 2 puncte. Olanda și Suedia sunt deja două certitudini, în ce privește următoarele adversare în Main Round. A treia va fi decisă între Uzbekistan și Puerto Rico.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34