Crina Pintea s-a recuperat la timp după o accidentare în luna octombrie, tot la un joc al naționalei cu Austria (scor 33-33), astfel că a fost în teren la debutul României la Campionatul Mondial de handbal din Spania. Tricolorele au învins Iran după un joc fără istoric, cu 39-11.
"Este o victorie. OK, am făcut și lucruri mai puțin bune, dar mă bucur de cele bune. Sper ca toată lumea să le ia și să mergem mai departe pentru următorul meci", a declarat Crina Pintea după joc.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53
Primele două puncte din Grupa C, obținute în fața unui adversar modest, au avut un preț destul de mare. Oana Borș, extrema dreaptă în vârstă de 18 ani, debutantă la un turneu final de senioare, s-a accidentat grav în prima parte a jocului, chiar după primul ei gol.

Crina Pintea a vorbit și despre cel mai trist moment al jocului România - Iran

"Chiar mă uitam și în stânga și în dreapta și am simțit durerea ei. Îmi pare rău că i s-a întâmplat acest lucru, mai ales după ce a înscris primul ei gol pentru echipa națională. A vrut să intre mingea aia cu totul în poartă și oarecum mi s-a părut că s-a sacrificat pentru acel șut", a vorbit liderul naționalei despre cel mai trist moment al jocului.
Chiar și Crina a avut o problemă în partea a doua a jocului, după ce o adversară a lovit-o peste ochi, în timp ce se ducea spre poartă să marcheze. "Acum fac o glumă, dar am simțit că am rămas fără ochi, nu avem curaj să-l deschid", a dezvăluit Pintea.
România va mai înfrunta Kazakhstan (duminică, ora 19:00) și Norvegia (marți, ora 21:30), în cadrul Grupei C. Partida cu reprezentativa nordică va fi și marea provocare a tricolorelor în prima săptămână de competiție. "Eu mă gândesc doar la meciul cu Kazakhstan, Norvegia nu este departe, dar mai avem un joc până acolo", a precizat Crina Pintea..
"Ne așteptam la această victorie cu Iran, am sperat să facem un meci bun, să luăm cât mai puține goluri și să ne pregătim pentru ce urmează. Cu Kazakhstan va fi la fel, este așteptată victoria noastră, sperăm să o facem cât mai ușoară, iar cu Norvegia trebuie să demonstrăm ce putem", a susținut și Lorena Ostase.
România - Iran 39-11.
Pentru România au marcat: Dincă 6 goluri, Laslo 6, Rotaru 5, Ostase 3, Moisă 3, Alina Ilie 3, Dindiligan 3, Bazaliu 2, Pintea 2, Subţirică-Iovănescu 2, Harabagiu 2, Zamfirescu 1, Borş 1.
Portarul Yuliya Dumanska a încheiat cu 77%, având 10 şuturi apărate din 13 aruncări. Diana Ciucă a avut 33% (5 aruncări parate din 13). Portarul Iranului, Fatemeh Khalili Behfar, a apărat nu mai puţin de 18 aruncări (din 56), încheind cu un procentaj de 32%.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34