Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a explicat Adrian Vasile momentul de nervozitate din timpul partidei România – Puerto Rico

Andrei Nicolae

Publicat 11/12/2021 la 20:05 GMT+2

Adrian Vasile a solicitat un time-out în minutul 17 al întâlnirii România – Puerto Rico, din cadrul Campionatului Mondial de Handbal, fiind vizibil supărat pe modul cu tricolorele tratau jocul.

Adrian Vasile

Credit imagine: Eurosport

România a învins Puerto Rico în meciul secund din Main Round cu scoruul de 43-20. Raportul de forțe a fost mult prea dezechilibrat pentru o confruntare în faza a doua a competiției, iar victoria de la final a fost cât se poate de logic.
Nu a fost însă un meci fără probleme pentru tricolore. În primul rând au primit un număr prea mare de goluri din partea unei naționale slabe, care a terminat la cota 7 goluri cu Norvegia.

Adrian Vasile: "Inclusiv eu am fost deranjat de faptul că se juca handbal în ritmul lui Puerto Rico"

În prima parte a întâlnirii au fost mari probleme și în atac, în ceea ce privește concentrarea și deciziile. Adrian Vasile a și avut un moment în minutul 17, la scorul 7-5, când a cerut time-out și și-a certat serios jucătoarele:
"Dacă ar fi să găsesc minusul acestui joc, este faptul că am primit 20 de goluri. La un moment dat, inclusiv eu am fost deranjat de faptul că se juca handbal în ritmul lui Puerto Rico. Atunci trebuie să înțelegi că este foarte mult despre a avea tăria mentală să reziști și să închizi tot timpul spațiile și să ai încă o dată răbdare și încă o dată", a declarat Adrian Vasile după acest meci.
Selecționerul a evidențiat la rândul lui că este o diferență mare între a juca împotriva unei selecționate precum Puerto Rico și un meci cu Suedia, cel cu care România își va încheia aventura la Mondialul din Spania (luni, ora 19:00).
"Fără a desconsidera pe nimeni, jocurile clare pe care noi le avem sunt împotriva unor adversari care sunt în topul handbalului mondial. Și asta este excelent, pentru că încercăm să-i batem pe cei mai buni. Iar Suedia este pe locul 4 la Jocurile Olimpice. Pentru noi este din păcate ultimul meci al competiției, dar o partidă în care o să fim cu absolut totul acolo, astfel încât să încercăm să o câștigăm", a precizat Adrian Vasile.
Cristina Laslo Tess Wester

România, în zona locurilor 13-14 înaintea partidei cu Suedia

Înaintea disputei cu Suedia, România este în jurul locurilor 13-14 la Campionatul Mondial. Reflectă și realitatea unde a ajuns azi naționala feminină?
"Voi trage la final o concluzie, dar cred pe de altă parte, cu modalitatea asta de a face un Mondial, că este foarte complicat să înțelegi care îți este locul cu adevărat, când ne uităm și la tragerea la sorți cum arată. Pentru a fi între primele 8 echipe, trebuia să scoatem una dintre campioana mondială, campioana europeană și locul 4 de la Jocurile Olimpice. Sunt cu un nivel clar puțin mai sus decât noi, dar și împotriva Norvegiei și împotriva Olandei am intrat în teren crezând în forțele noastre că o să câștigăm meciurile. Cred că este un câștig foarte mare pentru noi ca și atitudine, ca și grup. Pentru noi urmează meciul cu Suedia și tot ce trebuie să facem este să ne concentrăm și să câștigăm meciul", a concluzionat Adrian Vasile.
România nu a învins încăo națională din Europa la acest turneu final, fiind învinsă de Norvegia cu 33-22 și Olanda cu 31-30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo