Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danemarca și Spania au câștigat grupele C și D de la CM de handbal! Se știu primele două sferturi de finală

Nicu Savin

Actualizat 12/12/2021 la 23:08 GMT+2

Danemarca și Spania s-au impus în duelurile cu Germania, repsectiv Brazilia de la Campionatul Mondial de handbal feminin și s-au calificat de pe primele poziții în faza eliminatorie a competiției. Învinsele vor merge și ele mai departe, astfel că se cunosc deja primele două sferturde finală.

Carmen Martín (d) y la portera Silvia Navarro durante durante el partido del Mundial de balonmano

Credit imagine: EFE

În această seară au avut loc ultimele partide din grupele principale C și D din cadrul Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania. Echipele calificate în sferturi se știau deja, dar luptele pentru primele poziții în grupă se anunțau extrem de disputate.
În Grupa C, Danemarca și Germania aveau punctaj maxim, dar duelul direct a fost unul fără istoric. Danezele au controlat meciul de la un capăt la altul și s-au impus în final cu 32-16, terminând astfel pe primul loc.
În Grupa D situațiea era similară, Spania și Brazilia având un parcurs perfect până acum. Partida a fost mult mai echilibrată, dar reprezentativa țării gazdă s-a desprins pe final și a câștigat cu 27-24.
Așadar, se cunosc deja primele două sferturi de finală ale competiției, care vor avea loc marți, 14 decembrie. Danemarca va întâlni Brazilia, iar Spania se va duela cu Germania pentru un loc în careul de ași.
Citește și:

România va "arbitra" lupta în Grupa B

Luni vor avea loc ultimele partide din faza grupelor. În grupa A, Franța și Rusia sunt sigure de prezența în sferturi, iar meciul direct dintre ele va decide ordinea în clasament, franțuzoaicele având și varianta unul egal pentru a termina pe primul loc.
Grupa B, din care face parte și România, este de departe cea mai echilibrată, Olanda, Norvegia și Suedia având toate șanse la primele două poziții. Olanda și Norvegia se vor întâlni în meci direct, iar învingătoarea va avea asigurat locul în faza eliminatorie.
Suedia va întâlni în ultima partidă România, iar în cazul unei victorii va fi aproape sigură de calificarea în sferturi. Există însă și posibilitatea ca Suedia să câștige cu România, iar Norvegia și Olanda să termine la egalitate, caz în care primele două clasate se vor stabili în urma unui clasament în 3.
România are și ea o miză importantă în duelul cu Suedia, deoarece în cazul unei victorii ar termina grupa pe locul 3, în fața scandinavelor, și ar juca în continuare pentru locurile 9-12. Dacă România va învinge Suedia, Olanda și Norvegia vor merge la braț în sferturi, indiferent de rezultatul din meciul direct.
picture

Adrian Vasile a prefațat România-Suedia! Ce așteptări are de la ultimul meci din grupa principală

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo