Norvegia și Suedia au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cele două reprezentative scandinave au mers cap la cap până la final, alternând la conducere, fără ca vreuna dintre ele să se desprindă la mai mult de 4 goluri, Norvegia având 21-17 în prima parte a reprizei secunde.
Suedia a revenit, dar Norvegia s-a desprins la două goluri , diferență care apărea pe tabelă cu două minute înainte de final. Finalul a fost dramatic, iar Suedia a reușit din nou să revină, egalând la ultimul atac al partidei, scorul final fiind 30-30.
Campionatul Mondial
Norvegia, noua campioană mondială la handbal feminin, după o prestație excepțională
19/12/2021 LA 18:00
Citește și:

România va "arbitra" lupta pentru calificarea în sferturi

În aceste condiții, situația grupei din care face parte și România este una extrem de echilibrată, iar reprezentativa noastră va "arbitra" lupta pentru calificarea în sferturi. În acest moment, Norvegia și Olanda se află la egalitate în fruntea clasamentului, cu 7 puncte fiecare, iar meciul direct din ultima rundă va fi o adevărată finală pentru accederea în faza următoare.
Suedia va întâlni în ultima partidă România, care astăzi a trecut fără probleme de Puerto Rico, iar în cazul unei victorii va fi aproape sigură de calificarea în sferturi. Există însă și posibilitatea ca Suedia să câștige cu România, iar Norvegia și Olanda să termine la egalitate, caz în care primele două clasate se vor stabili în urma unui clasament în 3.
România are și ea o miză importantă în duelul cu Suedia, deoarece în cazul unei victorii ar termina grupa pe locul 3, în fața scandinavelor, și ar juca în continuare pentru locurile 9-12.Dacă România va învinge Suedia, Olanda și Norvegia vor merge la braț în sferturi, indiferent de rezultatul din meciul direct.
În celelalte 3 grupe principale se știu deja echipele calificate în faza eliminatorie: Franța și Rusia (Grupa A), Danemarca și Germania (Grupa C), respectiv Brazilia și Spania (Grupa D).
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40