România a avut o seară cu gânduri amestecate în meciul de debut la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Spania. A obținut o primă victorie fără emoții împotriva Iranului, cu 39-11, dar a pierdut o jucătoare, pe Oana Borș.
Extrema dreaptă a împlinit 18 ani zilele trecute. Ea și-a și serbat, de altfel, ziua în cantonamentul echipei naționalei. Ea nu a apucat însă să joace decât 13 minute la turneul final. Chiar la una din primele ei acțiuni, pe contraatac, a înscris primul gol, dar s-a prăbușit după aterizare. Urletele de durere au acaparat întreaga arenă din Castellon. Chinuită de durere, Oana a fost scoasă pe targă și trasportată direct la spital.

Oana Borș: "M-am trezit pe jos, cu dureri"

Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53
"Mă simt mai bine acum. Sunt niște dureri, dar sunt foarte bine. Sincer, nici eu nu mai țin minte ce s-a întâmplat aseară, m-am trezit pe jos, cu dureri. Și atât, nu știu ce s-a întâmplat, cum a fost", sunt primele reacții ale handbalistei.
La spital, ea a făcut deja o radiografie. "Mi-au spus că e ok la oase, urmează să fac un RMN. Totul a fost bine la echipa națională până să mă accidentez. Acum este frustrarea după accidentare, pentru că știam că pot să dovedesc ceva și nu mai ajung să fac asta", a mai spus Oana Borș.

Primul interviu al Oanei Borș după accidentarea teribilă de la Campionatul Mondial de Handbal

Tânăra jucătoare de la Minaur Baia Mare a ținut apoi să mulțumească tuturor pentru încurajări.
"Chiar mă uitam și în stânga și în dreapta și am simțit durerea ei. Îmi pare rău că i s-a întâmplat acest lucru, mai ales după ce a înscris primul ei gol pentru echipa națională. A vrut să intre mingea aia cu totul în poartă și oarecum mi s-a părut că s-a sacrificat pentru acel șut", a vorbit și Crina Pintea despre cel mai trist moment al jocului România - Iran.
Naționala merge mai departe și va mai înfrunta Kazakhstan (duminică, ora 19:00) și Norvegia (marți, ora 21:30), în cadrul Grupei C.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34