Germania, Danemarca și Brazilia și-au asigurat locul între cele mai bune opt națiuni ale lumii în handbalul feminin și vor lupta, așadar, pentru medalii în ultima săptămână la Campionatul Mondial de handbal din Spania.
Cel puțin una dintre aceste reprezentative va atinge faza semifinalelor, având în vedere că sunt pe aceeași parte de tablou.

Germania a învins clar Coreea de Sud. Brazilia a depășit Argentina

Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53
În Grupa principală 3, Germania a zdrobit Coreea de Sud, în această după-amiază, cu scorul de 37-28, astfel că și-a păstrat procentajul de sută la sută. A fost o partidă în care Grijseels și Bolk au marcat câte 8 goluri. Rezultatul acestei întâlniri a calificat și Danemarca. Reprezentativa nordică mai are două partide la dispoziție, cu Cehia în această seară și cu Gemania în ultima rundă, dar nu mai poate fi depășită de Coreea de Sud și Ungaria. Cel mult, poate fi egalată la puncte, dar reprezentativa nordică are avantajul rezultatelor directe.
În Grupa 3 a mai rămas de rezolvat o singură problemă, ordinea finală a primelor două clasate. Bătălia decisivă dintre Danemarca și Germania va avea loc duminică.
În Grupa 4, Brazilia a câștigat derby-ul Americii de Sud cu Argentina cu 24-19 și s-a calificat la rândul ei în sferturile de finală. Cu multe jucătoare de la Dunărea Brăila în lot, selecționata braziliană are maximum de puncte. Spania va fi, probabil, a doua națională care va merge în sferturile de finală din Grupa 4. Naționala țării gazde mai are nevoie de un egal în ultimele douăpartide cu Croația și Brazilia. Finala grupei, Spania – Brazilia, va fi tot duminică.
Pe prima jumătate de tablou, Franța și Rusia sunt mari favorite să se califice din Grupa 1, în timp ce Norvegia, Suedia și Olanda luptă pentru două locuri în Grupa 2. Aici, România nu mai are șanse de a avansa în competiție, după ce a fost învinsă de Norvegia și Olanda.
Tricolorele mai au totuși două jocuri, iar primul este sâmbătă, de la ora 16:30, cu Puerto Rico.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34