Tricolorele au avut o revenire frumoasăcontra campioanei mondiale en-titre pe finalul jocului, reușind săegaleze la 29-29 în minutul 57, după ce a avut un handicap de 5 goluri în minutul 48 (scor 21-26).
Fetele conduse de Adrian Vasile a avut și două situații de a trece în avantaj, dar punctele au rămas în cele din urmă în dreptul Olandei.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53

Adrian Vasile a avut sentimente amestecate la finalul partidei România - Olanda

"Cred că am două sentimente total opuse. Unul este de frustrare și al doilea este de mândrie. Sunt foarte mândru de cum am stat în acest meci, cum am rezistat, cum am putut să nu lăsăm campioana mondială să își ia un avantaj și să revenim pe final în meci. Cred că acesta este din punctul meu de vedere un lucru foarte bun al echipei.
Sentimentul de frustare vine evident pentru că parcă simți că meritat este să rămâi cu un punct după meciul ăsta. Dar este acel gol care poate să facă diferența în sport. Le-am și spus fetelor că meciuri precum acesta, faptul că au răbdare și construim corect, vor face peste 1-2 ani ca rezultatul să fie de partea echipei noastre", a declarat Adrian Vasile după meci.
https://i.eurosport.com/2021/12/08/3268364.png
Selecționerul României a fost mulțumit de atitudinea echipei, dar nu și de rezultatul final.
"Cred că ne dorim totul timpul să vedem cum o echipă luptă până la capăt și se stoarce de energie în teren. Cred că fetele astea au făcut tot ce au putut, acum sunt pur și simplu epuizate. Fizic și emoțional te lovește un astfel de meci, dar pe de altă parte stă tot la noi să vedem imaginea de ansamblu, faptul că producem un handbal foarte bun, avem calitate, ținem campioana mondială într-un stres, de asta trebuie să fim mândri. Dar nu este mulțumitor, am pierdut din păcate, am pierdut la un gol și trebuie să fim mai buni, trebuie să câștigăm. Și echipa asta o să o facă mai încolo, pentru că avem calitate și demonstrează".

Adrian Vasile: "Ne construim experiența"

Și în acest meci, România a comis destule erori în atac, care au dat posibilitatea Olandei să se desprindă în câteva rânduri pe contraatac, fără ca actuala campioană mondială en-titre să fi jucat excepțional.
"Experiența nu ți-o dă nimeni, decât atunci când treci prin toate momentele posibile. Din experiență face parte și să te bucuri de adrenalina succesului, face parte și să te bucuri de un insucces total, face parte și să înțelegi că având atitudinea corectă zi de zi, vom ajunge ca peste puțin timp astfel de meciuri noi să le întoarcem. Suntem o echipă nu cu mare experiență la nivel internațional, dar pe care o construim", a mai spus Adrian Vasile.
Pentru România au mai rămas doar două jocuri la Campionatul Mondial, sâmbătă cu Puerto Rico (ora 16:30) și luni cu Suedia (ora 19:00).
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34