Handbalul românesc a intrat într-un sezon destul de fierbinte, în februarie 2021 urmând să fie programate, în mod normal, alegerile pentru funcțiile de conducere ale Federației de specialitate.
Alexandru Dedu a anunțat încă de acum câteva luni că își dorește să mai obțină încă un mandat de 4 ani. Actualul conducător are aproape 8 ani de când se află în fruntea handbalului românesc. Azi a venit și rândul lui Constantin Din să-și lanseze oficial candidatura.
Liga Campionilor
Dinamo-PPD Zagreb 27-27! "Dulăii" au ratat in-extremis victoria, dar rămân cu șanse reale la optimi
IERI LA 19:31
Fostul arbitru internațional a afirmat că îşi doreşte să "redea handbalul cluburilor", pentru că în acest moment este "acaparat" de instituţia condusă de Alexandru Dedu.

Candidat surpriză pentru funcția de președinte al Federației Române de Handbal!

Constantin Din a precizat că a avut deja întâlniri cu aproximativ 50% din reprezentanţii handbalului românesc: "Nimeni nu i-a contactat, nimeni nu i-a întrebat ce probleme au. Şi asta cu amărăciune vă spun, pentru că este un lucru rău. În viziunea mea este greşit ce se întâmplă în acest moment, cluburile să muncească pentru federaţie, pentru că federaţia trebuie să muncească pentru cluburi. Mi-aş dori să redăm handbalul cluburilor pentru că în momentul de faţă handbalul este acaparat de federaţie. Şi ăsta este un lucru greşit. Iubesc România şi vreau să redevenim o forţă în handbalul mondial. Este foarte important ca acest proces să înceapă de jos, dar în acelaşi timp şi de sus, pentru a da un semnal. Pentru că trebuie să recunoaştem că în momentul de faţă handbalul românesc are probleme".
Constantin Din a precizat că a avut întâlniri cu diverşi potenţiali investitori în handbal, care ar urma să se alăture federaţiei.
"Am avut întâlniri cu diverşi parteneri care vor să se alăture handbalului şi din fericire nu sunt puţini. Eu vreau să vin să aduc bani în handbal, nu să iau. Este o chestiune foarte importantă şi sunt sigur că voi reuşi să fac acest lucru. Să nu avem un sediu în care să ne desfăşurăm activitatea este groaznic, pentru că sediul federaţiei este într-o stare care nu permite primirea unor oaspeţi. Scopul nostru este de a mări numărul participanţilor şi de a avea un produs de marketing serios. Nu este posibil să urmeze un meci de Liga Campionilor şi să un avem măcar o emisiune a acestui produs. Mi-e teamă că handbalul poate ajunge şi mai jos decât este acum, de la 4.000 de practicanţi să ajungem la 2.000, la 1.000 şi apoi să dispară interesul. De aceea vrem să reconstruim handbalul", a mai spus Din.

"Rezultatele echipelor naţionale lipsesc cu desăvârşire din păcate"

https://i.eurosport.com/2021/03/22/3016146.jpg
Fostul arbitru a vorbit şi despre rezultatele echipelor naţionale de handbal ale României, despre care a afirmat că "lipsesc cu desăvârşire": "Rezultatele echipelor naţionale lipsesc cu desăvârşire din păcate. Şi asta pentru că metoda care a fost pusă în practică în ultimii patru ani nu a fost bună".
Printre motivele pentru care ar trebui votat de reprezentanţii cluburilor este şi independenţa sa: "Peste 80 % din banii din handbal provin de la bugetele locale şi e normal că avem nevoie şi de partea politică. Dar noi nu vindem atât de bine încât să ne autofinanţăm şi nu trebuie să stăm doar cu mâna întinsă. Trebuie să dezvoltăm departamentele necesare pentru a atrage bani în handbal. Când am spus independent m-am referit strict la mine, am venit în handbal să aduc bani, nu să iau bani, am o situaţie financiară foarte bună şi nu am nicio datorie faţă de nimeni".

"Alexandru Dedu este unul dintre motivele pentru care am decis să candidez"

Referitor la contracandidaţii săi de la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal, care vor avea loc anul viitor, Constantin Din a afirmat că anunţul lui Alexandru Dedu de a intra în cursa pentru un nou mandat l-a determinat să concureze.
"Din câte ştiu eu, domnul Alexandru Dedu şi-a anunţat candidatura. Este unul dintre motivele pentru care am decis să candidez. Am avut aşteptări foarte mari, din păcate sunt dezamăgit pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani. Şi altcineva nu ştiu cine va mai candida. Pe Narcisa Lecuşanu eu am invitat-o să participe la acest eveniment. Dacă va candida, aş putea participa şi eu la lansarea candidaturii dânsei. Aş fi dorit să fie prezentă aici, să avem dezbateri pe programe, pe idei. Consider că putem să facem lucruri bune împreună, consider că ne putem ajuta reciproc să îndreptăm handbalul românesc", a mai spus Din.
Constantin Din a fost arbitru internaţional IHF, oficiind la meciuri importante în ultimii 20 de ani, de la întrecerile europene la Campionate Mondiale şi Jocurile Olimpice.
La evenimentul de lansare a candidaturii lui Constantin Din au mai participat foştii handbalişti Mariana Târcă, Vasile Stângă (golgheterii all-time ai echipelor naționale) şi Viorel Mazilu.

"Nici nu s-a încercat până acum creşterea sau asigurarea unui om pe postul Cristinei Neagu"

Fosta mare jucătoare a echipei naţionale de handbal feminin a României, Mariana Târcă, a afirmat că selecţionata pregătită de Adrian Vasile are nevoie de o strategie coerentă pentru a nu mai resimţi schimbul de generaţii, făcând referire la retragerea Cristinei Neagu.
https://i.eurosport.com/2021/04/13/3050997.jpg
"Din păcate este adevărat, rezultatele nu sunt satisfăcătoare. Şi dacă băieţii erau pe un trend descendent de mai multă vreme, din păcate şi handbalul feminin a început să urmeze acelaşi traseu. Este trist pentru că ne-am obişnuit ca echipele naţionale să aibă rezultate. Cred că e nevoie de o strategie foarte coerentă la nivelul echipei naţionale feminine unde schimbul de generaţii să nu se mai simtă. Trebuie să se găsească omul care să dea drumul unui jucător, chiar dacă are 16 ani, dacă are valoare, să fie prezent în primul 7 al echipei naţionale. Nici nu s-a încercat până acum creşterea sau asigurarea unui om pe postul Cristinei Neagu, care să permită o continuitate. Şi acest lucru trebuia făcut pentru fiecare post.
Cele care nu confirmă de ani de zile ar trebui înlocuite cu jucătoare tinere care promit. Cu siguranţă, un jucător tânăr nu poate greşi mai mult decât unul matur dar curajul unui tânăr poate să îţi aducă rezultate sau să facă minuni în momentul în care unul cu experienţă nu şi-ar asuma acel risc. Cred că trebuie să existe o corenţă în tot ceea ce facem, să nu mai existe lacunele de doi ani în completarea lotului cu jucătoare de valoare. Să fie depistate din timp şi să fie ajutate să evolueze la o vârstă fragedă în echipa naţională. La PSG este un jucător de 16 ani în Liga Campionilor fără probleme, noi nu avem acest curaj. Avem altă viziune în ceea ce priveşte handbalul. Un jucător dacă are valoare, are şi la 16 şi la 30", a declarat fosta handbalistă.
Sursa: Agerpres
Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
05/12/2022 LA 19:09
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
04/12/2022 LA 19:16