Apărătorul de fier al echipei Dinamo din ultimii ani a analizat actuala echipă de handbal. Ce îi place la formația pregătită de Xavier Pascual, puteți citi în interviul pe care l-a acordat pentru Eurosport.
Andrei Savenco nu mai este în teren pentru Dinamo București, după ce s-a retras din activitate în vară, dar "suferă" în continuare pentru echipă.
https://i.eurosport.com/2020/06/19/2835647.jpg
Handbal
Rapid a făcut un nou transfer de marcă! Estavana Polman a semnat cu echipa din Giulești
ACUM 21 ORE
Fostul căpitan al echipei este prezent aproape la toate antrenamentele, încercând să culeagă cât mai multe informații de la Xavier Pascual. Apărătorul de fier al dinamoviștilor din sezoanele trecute a plecat pe un nou drum, cel al antrenoratului.

Care Dinamo este mai puternic, cel de azi sau cel de acum 2 ani? Răspunsul lui Andrei Savenco

Înaintea partidei Dinamo – FC Porto, programată marți, de la ora 19:45, în etapa a 3-a a Ligii Campionilor, Andrei Savenco a acceptat un interviu pentru cititorii Eurosport.
Andrei, înainte de toate, cu ce îți ocupi timpul după ce te-ai retras din activitate?
Mă ocup de Academia Dinamo, iar în aceste zile alergăm foarte mult să găsim săli pentru copii, unde să se poată antrena. Mărturisesc că nu este deloc simplu, este o problemă cu sălile, nu avem unde să ne antrenăm. Toată lumea spune verbal că te ajută, dar fapte, mai puțin. Facem niște eforturi să găsim soluții, dar o scoatem noi la capăt.
Câte grupe de copii aveți?
Avem pentru început patru grupe, baby-handbal, mini-handbal, juniori IV și juniori III. Pentru cei mai mari copii am amenajat un teren de handbal pe stadionul de fotbal. Doar că s-a cam stricat vremea și trebuie să intrăm și cu ei în sală.
https://i.eurosport.com/2021/09/17/3222012.jpg
Urmărești și echipa de seniori, cum ți se pare în acest moment Dinamo?
Este o echipă foarte competitivă, schimbată total. Mai este însă nevoie de timp, e nevoie de răbdare pentru omogenizare. Sunt mulți jucători noi, cei mai mulți au CV-uri impresionante, dar coeziunea nu se realizează peste noapte. Timpul până acum a fost foarte scurt, dar știți cum este la noi, vrem rezultate foarte repede. S-a pierdut Supercupa, dar echipa a luat un start foarte bun în Liga Campionilor.

De ce nu l-a surprins victoria cu Vive Kielce

Te-a surprins victoria cu Vive Kielce?
Vă spun sincer că nu. Eu sunt în sală aproape la fiecare antrenament și îi văd pe băieți cum se pregătesc. A fost o victorie mare pentru Dinamo, poate a surprins pe mulți, dar eu am văzut modul lor de lucru, sunt foarte motivați. Apoi, să nu uităm, am avut din nou și suporterii în tribună, care contează 50% pentru echipă. Fanii au fost o componentă foarte importantă pentru echipă în ultimii ani. Și datorită lor s-au obținut rezultatele care ne-a adus azi aici.
Nu te "arde" să intri câteodată și tu la joc?
Nu este ușor să privești de pe margine, mai ales când știi că ai pus și tu umărul la toate rezultatele din ultimii ani, dar pentru astfel de decizii te pregătești din timp. Eu cred că am ales cel mai bun moment să mă retrag din activitate.
Apărarea a fost meseria ta de bază la Dinamo în ultimii ani, dacă îmi permiți să spun asta. Cum ai caracteriza defensiva echipei de azi?
Este un alt stil. Noi eram mai masivi, echipa este mai dinamică acum. Poate că nu mai este atât de solidă, din punct de vedere fizic, dar s-a lucrat mai mult pentru a crește ritmul, se pune accent jocul în viteză, pe faza a doua. Și în apărare se antrenează diverse scheme de joc.

"Vedem la finalul sezonului, când se numără trofeele"

https://i.eurosport.com/2021/06/01/3143840.jpg
Ce îți place cel mai mult la noua echipă?
Viteza de pasare, tranziția mingii. Jocul nostru era mai static, acum este mai dinamic, toată lumea încearcă să pună în teren ce li se transmite.
Este actuala echipă cea mai puternică de la Dinamo din istoria modernă a handbalului?
Este prea devreme să vorbim despre asta. Într-adevăr, sunt 5-6 jucători care au Liga Campionilor în CV, dar vedem la finalul sezonului, când se numără trofeele. Părerea mea este că echipa de acum 2 ani, care nu a pierdut niciun meci în Liga Campionilor, a fost foarte puternică. Din păcate, a venit pandemia de coronavirus și nu am mai putut juca dubla cu PSG din optimile de finală. Simțeam în acel moment că ne puteam bate cu oricine. Când ai acest moral, când ai încredere maximă, parcă nimic nu mai pare imposibil.
Dinamo – FC Porto. Cum vezi acest meci?
Nu este deloc un joc simplu. FC Porto este o formație redutabilă, foarte disciplinată, care joacă în mare viteză. Dar dacă Dinamo va juca la fel ca în partida cu Vive Kielce, are șanse mari să obțină și a doua victorie. Trebuie doar să creadă în șansa lor până la capăt.
Handbal
Dinamo a făcut scor cu Potaissa Turda! 43 de goluri marcate de alb-roșii!
27/11/2022 LA 15:42
Handbal
Liga Florilor a trimis cele mai multe jucătoare la Euro 2022: 31 de ”straniere” și 18 românce!
26/11/2022 LA 16:18