În 2015, Constantin Din a arbitrat finala Ligii Campionilor, FC Barcelona – Veszprem, în care formația catalană condusă de Xavier Pascual, în prezent selecționerul României, a câștigat trofeul.
Noul președinte al Federației Române de Handbal a arbitrat la cel mai înalt nivel și la Campionatul European, Campionatul Mondial și Jocurile Olimpice. În 2008 a ajuns până în finala mică, în calitate de arbitru, la Jocurile Olimpice. În total a oficiat, alături de Sorin Dinu, la 7 turnee majore de seniori, ultima prezență la acest nivel fiind la Campionatul European din 2018, când de asemenea a primit finala mică.

Constantin Din: "Am reușit să creez un sistem relațional puternic"

Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
ACUM 3 ORE
"Am avut ocazia să particip la toate competițiile importante (Campionate Naționale, Europene, Mondiale și Jocuri Olimpice), unde am reușit să acumulez informații prețioase din interacțiunea cu celelalte federații bine dezvoltate din întreaga lume. Am reușit să creez un sistem relațional puternic, care cu siguranță va veni în ajutorul României și al Federației Române de Handbal.
Bineînteles, experiența în administrarea afacerilor și capacitatea de a construi un plan cu obiective clare sunt și ele un factor diferențiator", a declarat Constantin Din într-un interviu pentru Eurosport, atunci când a fost întrebart care ar fi plusurile lui pentru funcția de președinte, în raport cu ceilalți contracandidați.
https://i.eurosport.com/2022/04/28/3363248.jpg

Constantin Din: "Am iubit mereu sportul, dar am dat și multă atenție învățăturii"

Constantin Din și-a anunțat candidatura pentru funcția numărul 1 în handbalul românesc la finalul lunii septembrie. Printre altele, s-a prezentat astfel pe blogul de prezentare:
"Am iubit mereu sportul, dar am dat și multă atenție învățăturii: așa am ajuns la Liceul de Matematică-Fizică Nr. 3 București. Am considerat necesar să-mi valorific cunoștințele de matematică și fizică și să le aplic într-un mod practic. Am urmat Institutul Politehnic București, Facultatea - Tehnologia Construcțiilor de Mașini.
Dar pasiunea pentru sport rămânea constantă: am devenit arbitru handbal în anul 1991. Mi-am dezvoltat cunoștințele și experiențele în sportul iubit: Arbitru internațional EHF din 2003.
Și consecvent pasiunii pentru handbal am continuat să îmi consolidez cariera în sport: Arbitru internațional IHF din 2005.
Nu am neglijat nici activitățile de antreprenoriat și management: am o experiență de peste 25 de ani în management la diferite nivele, activitățile pe care le-am condus s-au multiplicat cu ordine de mărime de nivelul sutelor sub aspectul oamenilor implicați în ele și al veniturilor generate."

Priorități pentru Constantin Din

Constantin Din nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume înainte de alegeri și a vorbit chiar despre lucruri grave.
Când Eurosport l-a invitat să nominalizeze lucrurile pe intenționează să le pună în practică rapid, Constantin Din a punctat:
1. Descentralizare și oferirea Asociațiilor Județene de Handbal posibilitatea de a se desfășura pe plan local.
2. Sprijin financiar cluburilor de copii și juniori.
3. Reorganizarea Centrelor Naționale de pregătire.
4. Digitalizarea modului de lucru și a organizării handbalului românesc.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
IERI LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
IERI LA 17:29