Federația Română de Handbal a propus cluburilor în cursul acestei săptămâni ca turul de campionat să se desfășoare sub forma unor turnee de sală, având în vedere restricțiile generate de pandemia de coronavirus.
Totodată, s-a convenit ca startul să fie luat cu turneele Final Four ale Cupei României pe datele de 15/16 august la masculin, repectiv 20-23 august la feminin. În același timp s-a trimis și un protocol medical care ar fi trebuit respectat, iar multe grupări au fost în principiu de acord.
https://i.eurosport.com/2020/07/20/2852983.jpg
Handbal
Laudatio pentru "Pitica Atomică" a handbalului! Valentina Elisei Ardean, la momentul retragerii
IERI LA 08:37

14 zile de carantină înainte de Final Four

Vineri, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a fost într-o vizită de lucru la ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, în tentativa de a obține aprobarea pentru startul noului sezon. Doar că noua propunerea cu care șeful forului de handbal a revenit către cluburi este de neacceptat.
Mai exact, aceasta prevede ca toate cele 8 echipe calificate în faza finală a Cupei României să stea în carantină timp de 14 zile înaintea desfășurării meciurilor, care ar urma să aibă loc la noi date: 22-23 august la masculin și 27-30 la feminin.
"Echipele se vor izola/cantona cu minim 14 zile înainte de începerea turneului. La data izolării/cantonării, fiecare persoană din cadrul echipei trebuie să aibă rezultatul testării RT-PCR efectuate cu maxim 48 de ore înainte", a fost comunicatul emis de FRH.
Această măsură a fost respinsă imediat de majoritatea cluburilor. La masculin, Dinamo București, CSM Bacău și Poli Timișoara au refuzat vehement propunerea în timp Constanța a avut o atitudine mai rezervată, având în vedere că debutul în cupele europene este aproape și jucătorii ar avea nevoie de aceste meciuri în picioare. La feminin, părerea generală este împotriva acestui protocol.
''În primul rând, haideți să vedem ce înseamnă să stai 14 zile în izolare din punct de vedere financiar. Apoi, să privim și prin prisma sportivilor. Sunt multe fete care au stat în izolare 14 zile înainte de a începe pregătirile. Au demarat antrenamentele, au fost 10 zile în cantonament, iar acum să le băgăm din nou 14 zile în izolare? Pentru ce? Când ni s-a prezentat prima dată programul, nu erau menționate cele 14 zile de izolare, am fost de acord să jucăm. Toată lumea a fost de acord cu turneul, stăm câteva zile în cantonament în perioada competiției, e OK. Dar să stai alte 14 zile în izolare este prea mult. Iar după un joc poți să pierzi și să pleci acasă. Poate că nu noi, dar haideți să ne gândim la Slatina. Pentru ce ar sta 14 zile în izolare, doar să joace un meci cu CSM București?'', a declarat Florin Verigeanu, președintele echipei de handbal SCM Rm. Vâlcea pentru Prosport.
Handbal
Gheorghe Tadici, replică dură pentru Cristina Neagu, după acuzațiile hanbalistei la adresa Zalăului
27/05/2022 LA 07:02
Handbal
Cristina Neagu după victoria de la Zalău: "Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte!"
26/05/2022 LA 18:50