Naționala României își intră în drepturi din această săptămână, având în vedere că în perioada 1-19 decembrie va participa la Campionatul Mondial din Spania. Cristina Neagu nu face parte din lot, dar vestea bună este faptul că pivotul Crina Pintea s-a recuperat și merge la turneul final!
Handbalista de la Gyor a jucat în ultimele două partide din Liga Campionilor cu Kastamonu (Turcia) și a înscris 11 goluri. Ea a ajuns deja în București, iar mâine va fi prezentă la reunirea echipei naționale!

Crina Pintea trebuia să stea pe margine cel puțin 6 săptămâni, a revenit după 4

Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
IERI LA 19:09
La jumătatea lunii octombrie, după partida Austria – România (scor 33-33) din preliminariile Euro 2022, medicul de la Gyor anunța o veste teribilă.
"Crina Pintea s-a întors la club accidentată de la echipa națională. Jucătoarea a suferit o ruptură musculară parțială a gambei în prima jumătate a întâlnirii Austria - România. Operația nu este necesară, am început deja un tratament complex, dar, din păcate, o așteaptă o recuperare pe termen lung. Nu va putea intra pe teren mai devreme în 6-8 săptămâni", spunea Peter Balogh. În cel mai bun caz, pivotul naționalei ar fi trebui să revină la pregătiri săptămâna viitoare. Jucătoare joacă însă handbal din nou de câteva zile.
"Mă simt foarte bine. Am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, dar am trecut miraculos peste ea! Într-adevăr, am revenit cu aproape două săptămâni mai devreme, după ce am observat că m-am simțit de la zi la zi mai bine, corpul s-a refăcut foarte bine. Mi-am dorit foarte mult să revin cât mai repede pe teren, am început mai repede alergările, bineînțeles, am avut și acceptul medicului. Am făcut din nou un RMN, totul a ieșit bine, astfel că m-am întors la handbal", a declarat Crina Pintea într-un interviu pentru Eurosport România.
Pivotul a evoluat pentru Gyor în ultimele două jocuri ale echipei în Liga Campionilor, dar nu a fost forțată la derby-ul cu Ferencvaros de săptămâna trecută (25-20). "Trebuie să am grijă în această perioadă, să nu forțez. De altfel, mi-au și transmis asta de la club înaintea de a venit la lot, nu te poți arunca dintr-o dată în luptă", a mărturisit Crina.
Programul naționalei României la Campionatul Mondial o ajută pe Pintea să intre treptat. În primele două partide, tricolorele vor înfrunta două formații dintr-un eșalon valoric inferior, Iran (3 decembrie) și Kazakhstan (5 decembrie). Primul meci tare este pe 7 decembrie, cu Norvegia, așadar, peste 15 zile. "Asta este foarte bine, avem timp să intrăm în formă sportivă până la partida cu Norvegia", a completat handbalista.
Vorbim despre Campionatul Mondial, Crina Pintea și-a prezentat obiectivele: "În primul rând vreau să ne bucurăm de handbal. Trebuie să ne pregătim foarte bine până când începe turneul final, să fim concentrate și să dăm sută la sută. Suntem într-o formulă oarecum nouă, mai sunt de pus la punct niște legături, lucrurile nu se fac peste noapte. Dar eu de felul meu sunt optimistă. Eu personal mi-am propus ceva ca obiectiv, dar nu am să mă hazardez în declarații. Ce pot să spun este că ne vom bate la fiecare meci".

Crina Pintea, liderul României în Spania

În absența Cristinei Neagu, presiunea apasă mai mult pe umerii Crinei Pintea, fiind jucătoarea cu cea mai mare experiență din lot la acest nivel. "Este doar o perioadă temporară, liderul echipei este Cristina Neagu. Dar va fi o responsabilitate în plus. Poate că ne lipsesc unele lucruri, dar le putem compensa prin motivație, ambiție, dăruire", a precizat Crina Pintea.
https://i.eurosport.com/2021/11/22/3258515.jpg
A devenit deja o obișnuință ca România să se lupte cu Norvegia la toate marile competiții din ultimii 10 ani. Dacă vorbim doar de ultimul an, cele două reprezentative au fost adversare la Euro 2020, dar și în turneul preolimpic din luna martie. "Norvegia este o echipă puternică. Ele vor să bată pe oricine, nu-și pun problema că trebuie să treacă de România. Suntem pe cea mai complicată parte de tablou la Campionatul Mondial (n.r. cele două naționale se vor împerechea apoi într-o grupă cu Suedia și Olanda, pentru care vor fi acordate doar două bilete pentru sferturile de finală), dar ce mai e simplu azi. Dar mergem să dăm totul și să ne bucurăm de handbal", a concluzionat Crina Pintea.
Lotul convocat de Adrian Vasile este următorul:
  • portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica/Croaţia);
  • extreme stânga: Ana Maria Tănasie (CS Minaur Baia Mare), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti);
  • interi stânga: Anca Polocoşer (CS Minaur Baia Mare), Bianca Bazaliu (Podravka Koprivnica/Croaţia), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Sorina Tîrcă (CS Rapid Bucureşti);
  • centri: Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Andreea Popa (CS Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău);
  • Pivoți: Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (SCM Slatina), Alexandra Subțirică Iovănescu (Gloria Buzău);
  • interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana-Maria Savu (Gloria Buzău);
  • extreme dreapta: Oana Borş (CS Minaur Baia Mare), Laura Moisă (Gloria Bistriţa).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
04/12/2022 LA 19:16
Handbal
SCM Râmnicu Vâlcea, pas mare spre grupele EHF European League
04/12/2022 LA 18:59