Adrian Vasile a anunțat la începutul săptămânii lotul lărgit de 21 de jucătoare pentru Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania (1-20 decembrie). Cristina Neagu nu face parte din echipă, dar acest lucru se știa încă din primăvară. De altfel, căpitanul nici nu a fost inclus în lotul lărgit de 35 de sportive pentru acest turneu final.
Cristina Neagu a declarat, vineri, că va fi ciudat să nu fie prezentă alături de echipa naţională a României la Campionatul Mondial din Spania (1-20 decembrie), deoarece nu a lipsit de la niciun turneu final din ultimii 10 ani.
Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
IERI LA 19:09

Cristina Neagu: "Nu o să stau în canapea pentru că şi noi o să începem antrenamentele"

"O să fie puţin ciudat să nu fiu acolo, de 10 ani nu am mai lipsit de la niciun turneu final cu echipa naţională, însă nu o să stau în canapea pentru că şi noi o să începem antrenamentele la echipa de club. Aşa că mă voi pregăti în continuare, doar că nu voi avea parte de acel stres, de acea presiune de la aceste meciuri de la Campionatul Mondial.
Le ţin pumnii fetelor şi îmi doresc să facă o figură frumoasă acolo. S-ar putea la un moment dat, când vor începe meciurile la Mondial, să simt dorinţa aia de a fi acolo, însă m-am gândit de mult timp la ce o să fac în această perioadă, la faptul că nu voi merge la Campionatul Mondial, aşa că mi-am setat cumva mintea că nu voi fi acolo.
Sper ca fetele să câştige cât mai multe meciuri, iar eu o să îmi iau această perioadă de odihnă bine meritată", a afirmat Neagu înaintea antrenamentului de vineri al echipei sale de club, CSM Bucureşti.
"Această pauză mă va ajuta cu siguranţă, pentru că am avut o vară complicată cu o operaţie la genunchi, apoi au apărut problemele acelea musculare, am fost şi bolnavă, nu am avut continuitate, după care au venit meciurile din trei în trei zile. A fost un program infernal. Eu am încercat să fac tot ce am putut ca de fiecare dată, în unele meciuri mi-a ieşit mai bine, în altele mai puţin. Dar eu cât sunt pe teren încerc să dau sută la sută, chiar dacă uneori nu iese aşa cum îmi doresc", a adăugat ea.

Cristina Neagu a susținut că va mai juca handbal încă 1-2 ani

Jucătoarea în vârstă de 33 de ani spune că va mai juca handbal încă unul sau doi ani.
"Deocamdată o să mai joc un an-doi, nu ştiu cât voi mai juca, după care sigur nu voi mai fi nici la echipa naţională... Dar handbalul va merge înainte. Aşa cum a existat handbalul înainte de mine, aşa o să existe şi după mine. Vor veni alte jucătoare, pentru că echipa naţională nu va sta niciodată într-o singură jucătoare. Naţionala trebuie să meargă mai departe şi să aducă bucurie românilor", a precizat Neagu.
Echipa naţională de handbal feminin a României va efectua un stagiu de pregătire centralizată la Bucureşti între 23 noiembrie şi 1 decembrie, după care va evolua la Campionatul Mondial 2021, competiţie care se va desfăşura în perioada 1-20 decembrie, în Spania.
România face parte din Grupa C, urmând să joace pe rând cu Iran (3 decembrie), Kazahstan (5 decembrie) şi Norvegia (7 decembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale.
România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în 2019, în Japonia.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
04/12/2022 LA 19:16
Handbal
SCM Râmnicu Vâlcea, pas mare spre grupele EHF European League
04/12/2022 LA 18:59