Cristina Neagu a avut un discurs sincer înaintea meciurilor pe care România le mai are de disputat cu Ungaria și Olanda. Din păcate, tricolorele nu mai au acum nicio șansă de calificare în semifinale. Căpitan al echipei naționale a României, Cristina Neagu a vorbit despre parcursul înregistrat și despre greutățile personale pe care le-a avut în Danemarca.
”Cu toţi factorii adunaţi, cred că am fi reuşit să intrăm în locurile 1-8, avem în continuare această şansă. Obiectivul nostru este de obicei să intrăm în primele şase locuri la fiecare turneu final. Ştiam şi noi că ne va fi foarte greu, pentru că s-au jucat puţine meciuriîn acest sezon, apoi chiar înainte de plecare am pierdut-o şi pe Crina Pintea, în Danemarca am pierdut-o şi pe Laura Moisă, nu a fost uşor să ne redresăm şi cu toate acestea, cred că am fost destul de aproape. Si cu Germania, şi cu Norvegia.
Cel mai slab meci a fost cel cu Croaţia, nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat. S-a adunat multă oboseală în noi. Cam acesta e obiectivul pentru noi la orice turneu final, pentru că clasare cât mai bună ne aduce o postură bună pentru următoarele calificări la Europene sau Mondiale. Iar eu, de fiecare dată îmi doresc să ne luptăm pentru medalii, însă anul acesta am fost conştientă de la început că era foarte greu, aproape imposibil”, a declarat Cristina Neagu pentru News.ro.
Handbal
Cristina Neagu, amendată pentru "declarații tendențioase"! Ce a decis FRH în cazul lui Tadici
08/06/2022 LA 11:28

Cristina Neagu, discurs sincer despre experiența de la Campionatul European

Privind experienţa acumulată la CE din Danemarca în perspectiva calificărilor la Jocurile Olimpice, la turneul din martie 2021, Cristina Neagu a spus: ”De la acest turneu final putem lua unele momente bune în apărare, poate experienţa jocurilor pentru jucătoarele mai tinere. E greu să spui ce se poate lua pozitiv. Aşteptăm să se termine turneul şi să tragem linie după cele şase meciuri şi să vedem ce putem lua mai departe. Am muncit foarte mult pentru acest turneu şi îmi doresc enorm de mult să ne calificăm la Jocurile Olimpice”.
Neagu a făcut referiri şi la forma sa fizică şi a definit turneul de până acum ”nefast” pentru ea: ”M-am obişnuit ca în fiecare an aşteptările să fie foarte mari de la mine, oamenii aşteaptă mereu să marchez mult la fiecare meci. Şi eu îmi doresc asta, aşa i-am obişnuit, însă nu e atât de simplu. Eu nu-mi caut scuze, cred că de fiecare dată am fost realistă. Pur şi simplu la acest turneu final am venit fără pregătire adecvată din motive importante şi cu circumstanţe, nu am putut să fiu la cel mai înalt nivel al meu. Sincer, mi-e greu la fiecare meci, am dureri de tot felul, am încercat să-mi fac treaba cât mai bine, dar nu am fost la nivelul la care era toată lumea obişnuită. Din motivul acesta au şi apărut tot felul de discuţii despre mine. Ştiu că în momentul în care o să fiu 100% fizic şi medical voi fi aceeaşi jucătoare pe care o ştie toată lumea şi care îmi doresc să fiu. Din păcate, acest turneu m-a prins într-un moment nefast”, a comentat căpitanul naţionalei.
Despre următorul meci, cu Ungaria, dar şi lipsurile reprezentativei la ultimul, cu Olanda, Cristina Neagu a spus: ”Meciul cu Ungaria e foarte important pentru noi ca echipă, ne dorim să mai obţinem puncte în această grupă. Nu cred că suntem o echipă care poate câştiga un singur meci la acest turneu final. Strângem din dinţi şi rândurile şi încercăm să facem o partidă bună cu Ungaria, să câştigăm. Atmosfera e OK în echipă, am fost dezamăgite după Croaţia, însă am strâns rândurile, am stat de vorbă între noi, pur şi simplu s-au adunat mai multe lucruri. Nu am reuşit să ridicăm spiritul şi energia la meciul cu Croaţia. Asta ne-a lipsit! Nu cred că această echipă a Croaţiei e mai bună ca România, nici măcar în momentul de faţă, ele au produs această surpriză şi sunt pe val. În curând se va opri acest lucru şi la ele, pentru că vor da de echipe puternice de acum încolo. Au o şansă mare la semifinale, dar nu cred că pot mai mult de atât. Problema a fost cumva la noi, nu am reuşit să ne ridicăm spiritul de luptă şi energia”.
Rezultatele României până acum la Campionatul European:
 • România - Germania 19-22
 • România - Polonia 28-24
 • România - Norvegia 20-28
 • România - Croația 20-25.
Grupa II Principala, program meciuri:
 • 10 decembrie: Croaţia - România 25-20, Olanda - Norvegia 25-32
 • 12 decembrie: Ungaria - Germania, Croaţia - Norvegia
 • 14 decembrie: Olanda - Germania, Ungaria - România (21:30)
 • 15 decembrie: Olanda - România (17:00), Croaţia - Germania, Ungaria - Norvegia.
Grupa Principală II, clasament:
 • 1. Norvegia 6 puncte
 • 2. Croația 6
 • 3. Olanda 2
 • 4. Germania 2
 • 5. Ungaria 0
 • 6. România 0
Handbal
Cristina Neagu, reacție dură față de abuzurile din handbal! "Nu ar trebui să acceptăm asta"
07/06/2022 LA 08:01
Handbal
Prima reacție a Cristinei Neagu după ce și-a prelungit contractul cu CSM București! Ce planuri are
29/12/2021 LA 16:59