De MARIAN URSESCU
După victoria chinuită de la Zalău, 26-24, venită însă în ultimele patru minute de joc, CSM București păstrează în continuare șanse la câștigarea titlului. Rămâne la un punct în spatele liderului Rapid, dar trebuie să aștepte ca giuleștencele să se încurce în ultima etapă, la Rm. Vâlcea.
Cristina Neagu, marea vedetă a celor de la CSM București, a ieșit după victoria de la Zalău, cu o declarație pe rețelele de socializare. Ea critică dur arbitrajul meciului de la Zalău, dar spune și faptul că echipa antrenată de Gheorghe Tadici se dă la o parte cu adversarii CSM, pe când cu ele zălăuancele își dau viața!
Handbal
Adrian Vasile nu va primi un nou contract! Cine îl va înlocui la naționala feminină de handbal
ACUM 6 ORE
”Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte! Și n-ar fi asta o problemă, dacă totul ar fi fair-play. La Zalău, câștigătoarea se stabilește dinainte. Norocul nostru că am reușit să rezistăm, a câta oară , 7 contra 9. Oribil, jenant, iar handbalul nu merge într-o direcție bună. Proud of us girls!”, a scris Neagu pe contul său de Facebook!

Cum au stat lucrurile la Zalău?

CSM București a avut o evoluție foarte proastă la Zalău. Cei doi portari nu au prins nicio minge, în prima repriză, iar Zalăul s-a autodepășit, arătând multă determinare și putere de luptă. Ardelencele au condus cu 15-12 la pauză, după ce au avut în mai multe rânduri și patru goluri avantaj. Portarul Zalăului Paula Teodorescu a apărat fenomenal.
Degringolada din jocul CSM-ului a continuat și în partea a doua. Gazdele au condus 53 de minute, ultima dată 22-21. Cei doi arbitri, cuplul Moldovan-Gherman din Baia Mare au făcut greșeli și de-o parte și de alta. Au trecut cu vederea câteva faulturi dure ale ”tigroaicelor”, dar au și sancționat altele mai puțin clare, dictând eliminări de două minute pentru jucătoarele antrenate de Adi Vasile.
În minutul 57.38, Sabrina Lazea a primit o eliminare foarte ușoară, iar la faza imediat următoare, Dembele a fost iertată pentru o agătare clară din spate la Mitrache. Pe acest fond, de la 24-24, CSM a marcat și a câșyigat cu 26-24!

Tadici: "10 jucătoare ale mele nu au salariul unei jucătoare de la CSM!"

Gheorghe Tadici i-a răspuns imediat jucătoarei pe care el a debutat-o la echipa națională, pe când era selecționer. ”Să-și vadă bârna din ochi, nu paiul din ochii altora! O echipă cu 13 românce era să încurce o echipă cu 13 străine. 10 jucătoare ale mele nu au salariul unei jucătoare de la CSM! Să fie clar, CSM ar fi trebuit să piardă azi titlul”, a declarat Tadici.
Apoi a continuat. ”Au fost două decizii flagrante pe final. Să dai eliminare de două minute pe un blocaj, iar apoi pe o agățare la limita cartonașului roșu să nu dai nimic, spune totul de echipa care a fost ajutată! Cum de acest cuplu au arbitrat CSM la două meciuri consecutive în deplasare? După meciul din Cupă la Bistrița, acum la Zalău. Cu ei CSM nu a pierdut niciodată? Eu i-am cerut?”, întreabă antrenorul Zalăului.
”Din păcate, o spun de câțiva ani, CSM București nu reușește să se califice în Final Four-ul la Liga Campionilor din cauza campionatului intern. Aici sunt ajutate și nu-și cunosc valoarea! Dacă pentru asta Primăria Capitalei plătește 3,5-4 milioane de euro pe sezon, să câștige o Cupă a României sau un campionat, atunci nu mai e nimic de zis”, a mai adăugat Gheorghe Tadici, antrenorul Zalăului.
Rapid s-a impus pe teren propriu, în etapa 25, 36-26 cu SCM Craiova.
Ultima etapă în Liga Națională se va juca duminică. Rapid București evoluează la Vâlcea, iar CSM București, pe teren propriu, cu Minaur Baia Mare. Rapid are 66 de puncte, CSM unul mai puțin. Doar dacă echipa antrenată de Carlos Viver se încurcă la Vâlcea, CSM București mai poate câștigat titlul!
Handbal
EXCLUSIV | Raul Nantes pleacă de la Dinamo! Ce jucători se vor mai despărți de campioană
04/07/2022 LA 08:37
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
01/07/2022 LA 16:20