Selecționerul naționalei de handbal feminin a României, Adi Vasile, a anunțat astăzi faptul că Neagu va reveni la națională începând cu luna martie, în meciurile cu Danemarca, din preliminariile Campionatului European din acest an.
Cristina Neagu nu a fost în lotul echipei naționale pentru Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania, ce a avut loc în luna decembrie a anului trecut. Adi Vasile a fost recent reconfirmat selecționer de membrii Comisiei Tehnice a FRH.
România va juca în această primăvară de două ori cu Danemarca, în luna martie, iar în luna aprilie se va duela cu Insulele Feroe și cu Austria. Cristina Neagu va putea evolua în toate aceste meciuri, iar prezența ei ar putea fi decisivă pentru ca naționala pregătită de Adi Vasile să obțină rezultate remarcabile.
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
ACUM 3 ORE
CITEȘTE ȘI:

Adi Vasile: "Mă bucură reîntoarcerea Cristinei la echipa națională"

Cristina Neagu a anunțat în primăvara trecută că se gândește să ia cel puțin ”o pauză” de la echipa națională de handbal feminin a României. Dezamăgirea ratării calificării la a patra Olimpiadă a cântărit mult, însă jucătoarea a revenit la sentimente mai bune și va îmbrăca din nou tricoul naționalei: "Sunt multe aspecte din jocul nostru care au fost pulsuri după Campionatul Mondial, am făcut pașii corecți în absența Cristinei, nivelul nostru o să crească având-o acum înapoi. Este nevoie în același timp de lucrurile de bază: dorința de a te sacrifica jucând în tricoul României, plăcerea de a trăi responsabilitatea jocului în tricoul naționalei. Mă bucură reîntoarcerea Cristinei la echipa națională și de acum încolo trebuie să muncim să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Paris.
Îmi plac provocările și adversarii puternici, nu există scurtături către vârful piramidei. Danemarca este foarte puternică, vine din spate această echipă și va fi o forță în următorii ani, au jucătoare cu experiență internațională și vârstă bună. Nu există motivație mai bună decât să-i bați pe cei mai buni", a declarat selecționerul României.
România se află pe locul 2 în grupa ei, cu 3 puncte după 2 meciuri. Primul loc este ocupat de Danemarca, cu 4 puncte.
Drumul Cristinei Neagu la naționala României a început în 2007, atunci când a fost convocată de Gheorghe Tadici. La acel moment, Cristina a evoluat alături de tricolore la Campionatul Mondial din Franța, unde România s-a clasat pe poziția a patra. La doar trei ani distanță, Cristina cucerea medalia de bronz la Campionatul European de Handbal alături de naționala de handbal feminin a României.
În 2015, Cristina Neagu cucerea medalia de bronz la Campionatul Mondial de Handbal alături de echipa națională a României. Cu doar un an mai târziu, Cristina Neagu este desemnată căpitan al echipei naționale
Campionatul European de handbal feminin din 2022 va fi organizat în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.
Handbal
Ramona Farcău: "Nu sunt adepta forțării copiilor, pentru a obține niște rezultate mincinoase"
ACUM 6 ORE
Handbal
Minaur a ratat medaliile de bronz în EHF European League la aruncările de la 7 metri!
IERI LA 18:16