Pivotul Lorena Ostase este singura reprezentantă a naţionalei României nominalizată de EHF pentru voturile care vor stabili componenţa All Star Team a Campionatului European din Danemarca. Potrivit news.ro, voturile au fost deschise miercuri, pe site-ul competiţiei, cu 40 de jucătoare nominalizate, câte cinci pentru fiecare post, plus cea mai bună apărătoare.

Anchetele deschise vor include şi preferinţele fanilor în proporţie de 40%, iar diferenţa decizională revine specialiştilor EHF. Şi MVP-ul Campionatului European va fi decis de experţii EHF. Poll-urile se vor închide sâmbătă seară, iar rezultatele vor fi anunţate duminică, în ultima zi a Campionatului European din Danemarca.

European Championship (W)
România, încotro? Concluziile lui Burcea după Euro 2020: Dacă nu suntem realiști, adio turnee finale
17/12/2020 LA 10:23

Cristina Neagu, dată la o parte. Lorena Ostase, singura tricoloră nominalizată

După mai multe sezoane în care a câştigat distincţii individuale ca golgheter, cel mai bun inter stânga sau MVP-ul turneelor finale, căpitanul naţionalei României, Cristina Neagu, nu este nominalizată, ca urmare a unui turneu mai slab, în care a acuzat probleme medicale anterioare şi forma precară de joc după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Prin urmare, prima reprezentativă a României are o singură jucătoare nominalizată, pe Lorena Ostase, la categoria Cel mai bun pivot.Pivotul de la CSM Slatina a avut un procentaj impresionant al reușitelor la acest turneu final. Ea a înscris 26 de goluri în cele 5 meciuri pe care le-a disputat pentru România la Campionatul European.

Voturile se pot exprima la adresa: https://women2020.ehf-euro.com/about-ehf-euro/vote-for-the-all-star-team/. Campionatul European se încheie duminică, după ce vineri vor avea loc semifinalele, între Franţa - Croaţia şi Norvegia - Danemarca, precum şi meciul pentru locurile 5-6, între Rusia - Olanda. România s-a clasat pe locul 12, cea mai slabă poziţie din istoria participărilor sale la Campionatul European.

Handbal
Cristina Neagu, săgeți către colegele din naționala României: "N-au realizat nimic, capul în pământ"
16/12/2020 LA 12:53
European Championship (W)
"Un gust amar", după România – Ungaria. Explicațiile handbalistelor naționalei
15/12/2020 LA 10:15