Fără doar și poate, Cristina Neagu este un reper în sportul românesc, un model pentru copiii care merg la hanbal și se pregătesc să scrie istorie în orice sport ar practica. Pe aceeași treaptă se regăsesc alte două sportive uriașe pe care România ar trebui să le sărbătorească la fiecare pas: Simona Halep și Ana Maria Brânză.
Este de altfel simplu să înțelegem de ce reprezintă Cristina, Simona și Ana niște repere în sportul mondial: ele și-au găsit de fiecare dată puterea interioară pentru a depăși orice obstacol, devenind de neoprit, devenind forte reale pe care adversarele nu și-au permis să le subestimeze, pentru că altfel ar fi fost îndată taxate.

Cristina Neagu, interviu pentru Eurosport: despre succesul sportului românesc feminin

Handbal
Cristina Neagu, veste excelentă! Când revine la echipa națională a României: "Atunci mă întorc!"
11/08/2021 LA 11:16

Cristina Neagu, Simona Halep și Ana Maria Brânză, istorie pentru România

Cristina a vorbit în interviul pe care ni l-a acordat, despre puterea femeilor în sportul românesc. În ultimii ani, fetele au fost cu adevărat la putere, spre deosebire de băieți. Cris ne-a vorbit despre mândria pe care o simte atunci când reprezintă la nivel de performanță țara noastră, la fel cum o fac Simona Halep și Ana Maria Brânză.
Dacă mă gândesc la handbal, acum 30/40 de ani eram totuși campioni mondiali la băieți. Adică, performanțe au fost. Poate efectiv acum e perioada noastră, poate peste 10/20 de ani va fi din nou perioada băieților, nu pot să zic asta cu certitudine. Pot să spun doar că mă bucur că noi în acest moment ținem steagul sus pentru România și îl ținem cu multă dragoste și plăcere. Și eu și sunt convinsă că și Simona și Ana ne bucurăm că putem face performanță pentru România. Ne dorim ca și băieții să se ridice la același nivel.
Cum ar fi să vă întoarceți toate trei cu medalii de la Tokyo?
Ar fi senzațional! În primul rând, eu trebuie să mă calific. Adică Ana era destul de aproape de a se califica, Simona o să meargă, eu trebuie să mă calific, iar pentru mine asta ar fi o performanță extraordinară. Echipa în acest moment este în reconstrucție, este o echipă tânără, nu este echipa de acum patru ani cu care ne-am calificat la Rio. O medalie la Olimpiadă ar încununa cariera mea. Acesta este obiectul meu de foarte mult timp și este lucrul pe care mi-l doresc cel mai mult în carieră. Sper din suflet să pot să-l îndeplinesc ca să nu mă gândesc când o să mă las că am un regret. Fac totul pentru asta.
Handbal
Cristina Neagu ajunge iar pe masa de operații! Anunțul handbalistei după meciul cu Râmnicu Vâlcea
20/05/2021 LA 18:52
Handbal
Cristina Neagu, despre salariul uriaș de la CSM București: "Nu e treaba mea de unde vin banii!"
17/04/2021 LA 08:36