Handbalul românesc are azi multe probleme, iar în acest caz vorbesc cel mai bine rezultatele la nivelul echipelor naționale. Băieții nu se califică de ani buni la turneele finale, fetele sunt și ele în regres, iar la nivel de copii și juniori nu se întrevăd azi foarte multe speranțe.
Invitat la emisiunea Handbal Magazin pe pagina Eurosport de Facebook, Constantin Din a evidențiat mai multe probleme, printre cele mai serioase fiind arbitrajul. Candidat la funcția de președinte al FRH, fostul arbitru internațional a vorbit despre un "sistem ticălos, sistem corupt". Despre "examenele arbitrilor, la partea teoretică, cred că 90% dintre arbitri aveau rezultatele, răspunsurile. În schimb la partea fizică, testele sunt modificate: timpii sunt modificați pentru a putea promova cât mai mulți arbitri. Baremurile sunt micșorate pentru a promova cât mai mulți arbitri." Pe de altă parte a vorbit despre faptul că "au fost echipe, și-mi asum ce spun, au fost echipe cărora li s-a solicitat taxă de protecție. Nu știu dacă asta ați auzit-o până acum. Taxă de protecție lunară!".
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
ACUM 9 ORE
Acuzele au fost extrem de grave, iar Federația Română a avut o poziție. Președintele FRH, Alexandru Dedu, îl somează pe Constantin Din să aducă dovezile care susțin aceste acuze și să le prezinte direct organelor competente ale Statului care se ocupă de corupție.
"În acest moment, afirmațiile domnului Constantin Din depășesc orice granițe acceptabile ale atacurilor de campanie electorală: sunt atacuri mult prea grave care afectează munca a mii de oameni din handbal, care trăiesc zi de zi corect, la echipele lor de club, împreună cu colegii lor de arbitraj, la toate nivelurile, încercând să crească pentru binele întregului handbal românesc.", a fost declarația lui Alexandru Dedu pe pagina oficială de Facebook a FRH.

Cristina Vărzaru: "Absolut nimeni nu a avut și nu are acces la subiecte înainte de examen"

Cristina Vărzaru, secretar general al FRH, a avut de asemenea un punct de vedere privind examenele arbitrilor:
"În 2018, când am fost numită Secretar General al FRH, am solicitat șefului arbitrilor IHF de la momentul respectiv, Ramon Gallego, softul testului fizic, pe care l-am și primit. Din acel moment, toate examenele fizice s-au desfășurat folosindu-se exclusiv acest soft. Tot din 2018 mă ocup personal de elaborarea subiectelor pentru testul scris - chestionar și absolut nimeni nu a avut și nu are acces la subiecte înainte de ora desfășurării fiecărui examen. Am urmat acești pași tocmai din dorința de a avea cele mai severe și corecte examinări.
În 2018, aproape 50 de arbitri s-au văzut în situația în care nu au promovat testarea fizică. De la an la an, numărul celor care nu au promovat a scăzut. În 2022, numărul acestora s-a redus la 3, arbitrii (și observatorii) participând la examinări organizate în condițiile prezentate anterior. Nu spun că odată cu îmbunătățirea (care este evidentă) performanțelor înregistrate la testările anuale din ultimii 4 ani, atât din punct de vedere fizic cât și teoretic, se rezolvă în totalitate problemele unui arbitru. Dar spun că este un pas înainte pe care personal consider că arbitrii care participă la aceste examene l-au făcut. Și am încredere că lucrurile pot și vor sta și mai bine în viitor."
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
ACUM 10 ORE
Handbal
CSM București joacă a 8-a finală de Cupa României consecutivă!
ACUM 16 ORE