Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunțat că exclude toate echipele din Rusia și Belarus pe o perioadă nedeterminată, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Decizia forului continental de handbal vine după ce mai multe foruri au decis același lucru la fotbal, rugby, hochei sau patinaj artistic.
În urma anunțului făcut de către EHF, CSKA Moscova a reacționat și a anunțat că nu este de acord cu decizia forului european și că o va contesta la TAS:
"Clubul profesionist de handbal CSKA nu este de acord cu decizia comitetului executiv al EHF de a suspenda cluburile ruse de la participarea la turneele europene pentru o perioadă nedeterminată.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
IERI LA 18:09
Credem că această decizie este complet contrară principiului „Sportul este în afara politicii”, care a fost întotdeauna respectat de handbalul rus și de clubul profesionist de handbal CSKA. În plus, nu respectă normele și principiile sportive ale competițiilor internaționale, este evident discriminatorie și dăunează unui număr mare de sportivi, antrenori și angajați ai clubului. Dar principalul lucru este că suferă milioane de fani din toată Europa, ale căror interese organizațiile sportive internaționale trebuie să le protejeze în primul rând.
Prin urmare, ne rezervăm dreptul de a contesta decizia EHF în conformitate cu legislația internațională a sportului, inclusiv TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne).
Sportul a servit întotdeauna scopului de a uni popoarele din diferite țări și continente, indiferent de orice diferențe și dezacorduri. Astfel de acțiuni separă comunitatea sportivă mondială, care a aderat întotdeauna la principiile egalității, respectului reciproc și independenței de condițiile politice de moment", se arată în comunicatul celor de la CSKA Moscova.
Citește și:

CSM BUCUREȘTI, ȘANSE MARI SĂ ACCEADĂ DIRECT ÎN SFERTURILE CHAMPIONS LEAGUE

Decizia forului european este una care o avantajează pe CSM București. Echipa lui Adrian Vasile ar fi trebuit să joace cu CSKA Moscova în optimile Champions League, dar cel mai probabil, "tigroaicele" vor avea un tur liber. EHF nu a oficializat faptul că adversarele echipelor rusești se vor califica automat în rundele următoare, astfel că există posibilitatea ca acestea să fie înlocuite de alte echipe.
Dacă decizia avantajează echipa bucureșteană, aceasta are efect negativ pentru Florentin Pera, antrenorul celor de la CSKA Moscova. CSM și CSKA s-au confruntat și anul trecut în Champions League, în sferturi. Atunci, rusoaicele s-au calificat dramatic în Final 4, grație numărului mai mare de goluri marcate în deplasare: a fost 32-27 pentru CSM la București și 24-19 pentru CSKA la Moscova.
Dacă CSM se va califica automat în sferturile Champions League, va juca pentru un loc în Final 4 cu Esbjerg, care a câștigat grupa din care a făcut parte echipa noastră. Partidele directe au fost foarte echilibrate. Danezele s-au impus la un gol pe teren propriu (22-21), iar la București a fost egal (29-29).
În ceea ce privește cea mai puternică competiție intercluburi din handbalul european, în aceeași situație cu CSKA Moscova se află și Rostov Don, echipă care era calificată direct în sferturile de finală.
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
IERI LA 17:29
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
IERI LA 14:09